Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hakeri

Ukradene lozinke za Facebook prodaju za 19 kuna

Haker
Foto: Thinkstock
30.09.2018.
u 16:32

Istraživanje je pokazalo kako se može kupiti i nečiji kompletni online identitet i to po cijeni od oko 745 funti, odnosno 6000 kuna

Hakeri prodaju Facebook račune za samo 19 kuna na dark webu, pokazuje novo istraživanje.

Istraživanje koje je proveo Money Guru otkrilo je kako se račun na Facebooku može kupiti za samo 2,30 funti, odnosno oko 19 kuna, a objavljeno je nedugo nakon što je otkriveno kako je hakirano 50 milijuna Facebook profila, piše The Sun.

Na dark webu mogu se pronaći i hakirane adrese elektronske pošte, a do njih lako može doći svatko tko se malo bolje zna služiti internetom.

Prodaju se čak i financijski podaci i to za male iznose pa se tako informacije o nečijoj kreditnoj kartici mogu kupiti već za oko 90 kuna, a informacije o debitnim karticama koštaju oko 125 kuna.

Istraživanje je pokazalo kako se može kupiti i nečiji kompletni online identitet i to po cijeni od oko 745 funti, odnosno 6000 kuna. Takvi podaci uključuju i nečiju kućnu adresu te broj telefona.

– Žrtvama online prevare u Velikoj Britaniji ukradene su relativno male svote novca, pa je u 39 posto slučajeva ukradeno oko 250 ili više funti, odnosno oko dvije tisuće kuna. Isto tako, statistike pokazuju da u gotovo 25 posto slučajeva ukradeni iznos može varirati između 500 i 40.000 funti, odnosno između četiri tisuće kuna i oko 325 tisuća kuna – stoji u izvještaju.

>> Pogledajte i razgovor s uglednim atmosferskim fizičarom Brankom Grisogonom o klimatskim promjenama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije