Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOČINAČKA TAKTIKA

Lopovi koristili igru Pokemon Go da namame žrtve na izolirana mjesta

pištolj
Foto: Reuters/PIXSELL
11.07.2016.
u 07:55

Policija: Koristeći geolokacijsku mogućnost pljačkaši su mogli predvidjeti mjesto i razinu izoliranosti žrtava

Naoružani razbojnici zloupotrijebili su igru Pokemon Go kako bi namamili žrtve na izolirano mjesto, objavila je jučer američka policija.

Kako prenosi Guardian, policija je, reagirajući na dojavu o pljački, u 2 ujutro u O'Fallonu u američkoj saveznoj državi Missouri na parkingu u crnom BMW-u pronašla mještane u dobi od 16 do 18 godina. Pokušali su odbaciti oružje kad im je prišao policajac, koji ih je potom identificirao kao osumnjičenike za slične pljačke. Optuženi su za pljačku i određena im je jamčevina od 100.000 dolara.

Zanimljivo je da policija vjeruje da su lopine koristili igru za mobilne uređaje Pokemon Go, u kojoj igrači moraju uhvatiti imaginarna bića "ubačena" u stvarne lokacije. 

- Koristeći geolokacijsku mogućnost pljačkaši su mogli predvidjeti mjesto i razinu izoliranosti žrtava - rekao je narednik Bill StringerU igri postoji i mogućnost privlačenja više drugih igrača, što su ovi kriminalci iskoristili kako bi namamili žrtve na izolirana mjesta, poput parkirališta, gdje su ih mogli lakše "obraditi".

>> Evo zašto su špijuni savjetovali Saddamu Huseinu da zabrani Pokemone

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije