Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kocka na kocku

Lego Fusion – spoj fizičkog i virtualnog svijeta

Lego fusion
Foto: Lego
1/4
20.06.2014.
u 10:38

Kako uz legendarne Lego kocke izgraditi grad i snimiti ga u virtualnom svijetu, nastaviti igru i upoznati prijatelje

Kreativci u Legu odlučili su pratiti moderne tehnologije i ne inzistirati na samo fizičkom igranju s legendarnim Lego kockicama ili pak samo u virtualnom svijetu, te su ovoga tjedna predstavili novi način igre i zabave. Osmislili su Lego Fusion, spoj fizičkog i virtualnog.

Ideja je jednostavna, ono što se izgradi u fizičkom svijetu prebacuje se u onaj virtualni i igra se nastavlja jer, tvrde, djeca jednostavno prelaze iz jednog u drugi svijet nastavljajući uvijek biti kreativna i maštovita. U Legu smatraju da djeca ne žele birati između fizičkog i virtualnog. Oni imaju sposobnost uroniti u svjetove kada se igraju, nije im važno u kojem je obliku, tvrdi Ditte Bruun Pedersen, dizajnerica u Lego Future lab­u.

Foto: Lego

Na konceptu Fusiona, kazuje Bruun Pedersen, rade od ožujka 2013. U Lego Fusion spoju virtualnog i fizičkog, djeca najprije grade, i to pročelja kuća ili dućana, policijskih postaja. Stvaraju grad od fizičkih kockica. I tu jedan dio završava. Budući fasade grade na posebnom postolju u koji je ugrađen kod potom uz iOS ili Android uređaj i uz pomoć Fusion aplikacije fotkaju ono što su izgradili. I odjednom je njihova građevina, kocku po kocku prebačena u virtualni svijet i osim pročelja nastaje cijela građevina. Ukoliko žele biti društveni, mogu u svoj virtualni grad pozvati prijatelje, posjetiti druge gradove, promatrati kako su druga djeca osmislila svoje građevine. Žele li novu građevinu, opet moraju posegnuti u fizički svijet i izgraditi je.

Paket Legića koštat će 35 dolara i bit će u prodaji od kolovoza, za početak u Sjedinjenim Državama. Bit će 200 kockica, no svatko može dodati još svojih i 'starih' paketa. Lego je usmjeren na djecu u dobi od 7 do 12 godina. Lego, je i dalje jedan od najvećih svjetskih proizvođača igračaka s prihodima od 4,58 milijardi dolara u 2013. godini. Dok globalna industrija igračaka vrijedi 84,1 milijardu dolara prema posljednjim podacima za 2012.

>>Najbolja ponuda LEGO® kockica i besplatna dostava!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije