Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo za izabrane

Las Vegas okupirali novi čipovi, roboti maseri i videoarene

ces, sajam (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/6
07.01.2011.
u 20:20

Ove godine najjače je odjeknula Microsoftova najava o potpuno novom pristupu tehnologiji računala

Svaki pravi tehnološki “geek”, ma u kojem dijelu svijeta živio, ima dva cilja u životu.

Prvi je među prvima staviti ruke na najnovije uređaje, računala ili mobitele koji dolaze iz laboratorija razvikanih proizvođača poput Sonyja, Applea ili Microsofta, dok je drugi barem jednom u životu proći tijekom siječnja kroz vrata Convention centra u Las Vegasu i biti na CES-u.

Birane najave

Ova prestižna izložba potrošačke elektronike zatvorena je za javnost i dostupna samo probranoj eliti.

To je ujedno i mjesto na kojem se javnosti predstavljaju proizvodi za koje se očekuje da će izazvati svojevrsne tehnološke mini revolucije. Upravo na CES-u svjetlo dana prvi su put ugledali videorekorderi, javnosti je 1982. predstavljen Commodore 64, svoj debi imala je računalna igrica Tetris, koja je vrlo brzo zaludila svijet. Na CES-u je 2001. prikazan prvi Xbox, a tri godine potom i Blue-ray disk koji će, sve je izglednije, zamijeniti DVD. Na ovom je sajmu svojedobno i Bill Gates najavio svoje povlačenje s mjesta predsjednika Microsofta, pa nije čudno da se sve vijesti s ovog sajma osluškuju s velikom pozornošću.

Intel u panici

Ni ove godine CES ne prolazi bez iznenađenja. U mnoštvu prikazanih uređaja najjače je odjeknula objava Microsofta da će novu Windows 8 tehnologiju razvijati na novom sustavu čipova, sada poznatima u mobilnoj telefoniji. Iako je od objave prošlo samo nekoliko dana, Intel već pokušava razviti novu tehnologiju kako ne bi “ispao iz igre”.

Komentara 2

CU
cunt
21:05 08.01.2011.

čujem da su hrvatski izumi bili najbolji, pogotovo onaj,,,,,,,,\'\'zajebi bližnjega svoga\'\'

OB
-obrisani-
12:47 08.02.2011.

- THE MOST POWERFUL ENGINE - PAUT MOTOR- YouTube Najbolja hrvatska inovacija - pogledaj , besplatno je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije