Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVEZUJU SE

Kućni ljubimci dobili svoju društvenu mrežu

mačka
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
14.01.2015.
u 20:28

Kućni ljubimac oko vrata nosi ogrlicu koja je bežičnom vezom povezana s pametnim telefonom vlasnika

Na sajmu tehnologije Wearable Device Technology Expo u japanskom glavnom gradu Tokiju predstavljena je “društvena mreža” za kućne ljubimce pod nazivom Tsunagaru Col. Riječ je o inovativnom rješenju koje prije svega koristi vlasnicima pasa i mačaka za praćenje kućnih ljubimaca, ali i za pronalaženje mogućih partnera za njihovu igru i druge aktivnosti.

Tsunagaru (što na japanskom znači povezivanje), funkcionira na način da kućni ljubimac oko vrata nosi ogrlicu koja je bežičnom vezom povezana s pametnim telefonom vlasnika, odnosno s aplikacijom koja vlasniku omogućava ne samo da prati gdje se u kojem trenutku njegova mačka ili pas nalaze, nego da vidi i ostale korisnike “životinjske društvene mreže” te se poveže s onima koje smatra zanimljivima njegovom kućnom ljubimcu.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Reuters/PIXSELL

Sajam u Tokiju izuzetno je popularan i procjenjuje se da će ga posjetiti osamdeset tisuća ljudi među kojima je i velik broj vlasnika kućnih ljubimaca, a sudeći prema prvim reakcijama, “društvena mreža” za mačke i pse mogla bi vrlo brzo imati velik broj korisnika.

>> Otkriveno zašto je pas najbolji čovjekov prijatelj već 30.000 godina

>> Mačke nas vide kao drugu mačku, a ne kao ljude

Komentara 1

ST
streetboy
08:36 15.01.2015.

bolesno , a mršav je ko da nije jeo tjedan dana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije