Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Kućni ljubimci dobili svoju društvenu mrežu

Kućni ljubimac oko vrata nosi ogrlicu koja je bežičnom vezom povezana s pametnim telefonom vlasnika
14. siječnja 2015. u 20:28 1 komentara 615 prikaza
mačka
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Na sajmu tehnologije Wearable Device Technology Expo u japanskom glavnom gradu Tokiju predstavljena je “društvena mreža” za kućne ljubimce pod nazivom Tsunagaru Col. Riječ je o inovativnom rješenju koje prije svega koristi vlasnicima pasa i mačaka za praćenje kućnih ljubimaca, ali i za pronalaženje mogućih partnera za njihovu igru i druge aktivnosti.

Tsunagaru (što na japanskom znači povezivanje), funkcionira na način da kućni ljubimac oko vrata nosi ogrlicu koja je bežičnom vezom povezana s pametnim telefonom vlasnika, odnosno s aplikacijom koja vlasniku omogućava ne samo da prati gdje se u kojem trenutku njegova mačka ili pas nalaze, nego da vidi i ostale korisnike “životinjske društvene mreže” te se poveže s onima koje smatra zanimljivima njegovom kućnom ljubimcu.

mačka | Autor : Reuters/PIXSELL/Ilustracija Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Reuters/PIXSELL

Sajam u Tokiju izuzetno je popularan i procjenjuje se da će ga posjetiti osamdeset tisuća ljudi među kojima je i velik broj vlasnika kućnih ljubimaca, a sudeći prema prvim reakcijama, “društvena mreža” za mačke i pse mogla bi vrlo brzo imati velik broj korisnika.

>> Otkriveno zašto je pas najbolji čovjekov prijatelj već 30.000 godina

>> Mačke nas vide kao drugu mačku, a ne kao ljude

Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas