Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Konferencija DORS/CLUC u FER-u 18. i 19. travnja

Konferenciju već tradicionalno zajednički organiziraju HrOpen i HULK, neprofitne udruge čiji su ciljevi promocija i edukacija o slobodnom i otvorenom softveru, i to ne samo u uskim krugovima IT profesionalaca, nego i u široj javnosti. U istom duhu zamišljena je i konferencija DORS/CLUC.
05. travnja 2019. u 09:10 0 komentara 162 prikaza
Konferencija DORS/CLUC
Foto: PR
Pogledajte galeriju 1/4

Konferencija DORS/CLUC ove će se godine održati u prostorima FER-a u Zagrebu 18. i 19. travnja, a u svojoj 26. inačici privući će raznovrsnu publiku: od studenata, srednjoškolskih i sveučilišnih profesora te predstavnika javnog sektora do Linux entuzijasta, sistemaša, „hakera”, programera, dizajnera, i svih ostalih koji koriste i podržavaju slobodni i otvoreni softver u svom poslovnom ili privatnom životu.

Lažna lica Deepfake Opasnosti lažnog svijeta: ovi ljudi zapravo ne postoje

Konferenciju već tradicionalno zajednički organiziraju HrOpen i HULK, neprofitne udruge čiji su ciljevi promocija i edukacija o slobodnom i otvorenom softveru, i to ne samo u uskim krugovima IT profesionalaca, nego i u široj javnosti. U istom duhu zamišljena je i konferencija DORS/CLUC.

Kako kažu organizatori, program konferencije nudi pregršt tema raspoređenih u više od 20 predavanja, a trenutni aktualni popis predavača može se provjeriti ovdje. Posjetitelji će imati priliku sudjelovati i u nekoliko praktičnih radionica, te time proširiti svoj raspon vještina.

Keynote predavanje o uspjehu LibreOffice projekta i važnosti otvorenih formata održat će Italo Vignoli, član predsjedničkog odbora OSI-ja (Open Source Initiative) i jedan od osnivača organizacije The Document Foundation.

Visage Technologies Tehnologija praćenja lica Među klijentima ove hrvatske tvrtke su BMW, McDonald's, Philips, PlayStation...

Bit će organiziran i okrugli stol pod naslovom „Otvoreni kurikulum za otvorene i slobodne alate i programe” koji će se izravno baviti temom obrazovanja u Hrvatskoj. Domaće školstvo bit će glavna tema još nekoliko predavanja na ovogodišnjoj konferenciji DORS/CLUC, pa će posjetitelji moći naučiti više o razvoju obrazovnih programa na otvorenim platformama, ali i raspravljati o (ne)uspjehu digitalizacije u hrvatskim školama.

Konferencija nudi i nekoliko predavanja o razvoju softvera te o računalnoj sigurnosti u kontekstu otvorenog softvera. Program konferencije uključuje i savjete za DevOpse iz prve ruke, priliku za sudjelovanje u Open Street Map projektu, te predstavljanje nesvakidašnjih primjeraka otvorenog hardvera (ULX3S, hgTerm).

Broj ulaznica za konferenciju je ograničen, a dostupne su u nekoliko varijanti – Start, Core i DC supporter. Za više detalja posjetite službene web stranice konferencije.

VIDEO Pogledajte video usporedbe Hrvatske i Slovenije:

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.