Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koje su prednosti 4G mreže

Koje su prednosti 4G mreže

4G brzina
Foto: Shutterstock
14.05.2015.
u 12:30

Nećete se živcirirati dok čekate da vam se pokrene youtube video na mobitelu ili neki teži attachment koji ste dobili u e-mailu jer će se odmah pokrenuti

Velika prednost 4G mreža nad 3G mrežama je puno veći kapacitet. Sva mobilna komunikacija ide preko baznih stanica koje koriste radio valove. Postoji ograničenje u korištenju radio spektra, te kako ima sve više korisnika 3G mreža je manje učinkovita. 4G tehnologija bolje iskorištava radio spektar, te zato ima i bolji kapacitet i potrebno je manje baznih stanica.

Opipljiva korist je puno veća brzina interneta na 4G. Nećete se živcirirati dok čekate da vam se pokrene Youtube video na mobitelu ili neki teži attachment koji ste dobili u e-mailu jer će se odmah pokrenuti odnosno učitati. Također internet će vam biti stabilniji kada ste u pokretu. Zahvaljujući puno većim brzinama downloada bit će vam dostupno puno više podataka u mnogo kraćem vremenu. Moguće je da ćete prije skinuti film na mobitelu na 4G mreži, nego na kućnoj mreži!

Igricu od 20 MB možete skinuti za 1 sekundu, aplikaciju od 50 MB za manje od 3 sekunde, a video od 1 GB za manje od minutu.

Velika razlika bit će i u video pozivima, npr. preko Skypea ili Facetimea ćete imati puno bolje iskustvo, neće vam više kasniti glasovi sugovornika, nego ćete doista razgovarati u realnom vremenu i bez zastajkivanja. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije