Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imagine Cup

Knowlead iz BiH pobijedio u Zagrebu, ide na finale u Seattle

Imagine Cup
Foto: Promo
1/6
15.05.2017.
u 13:15

Riječ je o najvećem i najstarijem studentskom natjecanju tvrtke Microsoft koje ove godine slavi 15 godina postojanja

Projekt Knowlead iz BiH pobijedio je na regionalnom natjecanju Imagine Cup, održanom na Leap Summitu u Zagrebu, te se plasirao na svjetsko finale u Seattleu gdje će se u srpnju natjecati s brojnim studentskim timovima iz raznih zemalja svijeta, za nagradu od 100.000 američkih dolara.

Riječ je o najvećem i najstarijem studentskom natjecanju tvrtke Microsoft koje ove godine slavi 15 godina postojanja. U zagrebačkom Studentskom centru u finalu je sudjelovalo šest timova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Bugarske, a natjecali su se u razvijanju aplikacija, računalnih igara te rješenja problema u zajednici.

Za razliku od prošlih godina, ove godine nije bilo specifičnih kategorija, što znači da su mogli aplicirati timovi s raznim idejama.

Pobjednički tim Knowlead iz Bosne i Hercegovine, koji čine voditelj tima Ekrem Nurović te članovi Haris Botić, Amer Zavlan i Ejub Hadžić, osmislio je online platformu za razmjenu znanja pomoću koje studenti mogu podijeliti svoje znanje te steći dodatna znanja od svojih kolega. Koncept je baziran na razmjeni znanja, a korisnici nisu dužni ništa platiti sve dok pružaju svoje znanje drugim korisnicima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije