Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjerna kopija

Kinezi kopirali iPad i nazvali ga iPed, recenzije ga hvale

iped
YouTube
01.06.2010.
u 15:33

Kinezi su uspjeli kopirati vanjski izgled iPada uključujući i kutiju u kojoj se prodaje, a na svoj su uređaj instalirali Googleov operativni sustav Android.

Iako je Apple već uspio prodati dva milijuna svojih iPada, majstori kopija iz Kine mogli bi mu malo "zagorčati život" jer su proizveli vjernu kopiju popularnog računala nazvanu iPed. Appleov original još uvijek se ne prodaje u Kini, a njegova kopija već se može kupiti na jugu zemlje i to za smiješnih 105 dolara (oko 600 kuna) što je gotovo pet puta jeftinije od osnovne verzije iPada.

Kinezi su uspjeli kopirati vanjski izgled iPada uključujući i kutiju u kojoj se prodaje, a na svoj su uređaj instalirali Googleov operativni sustav Android. Razlika u jednom slovu imena praktički je jedina uočljiva razlika između iPada i iPeda.

Prve recenzije govore da iPed funkcionalno nije nimalo lošiji od svog originala:

- iPed pokreće Intelov procesor i operativni sustav Android i, da budem iskren, sve to radi vrlo dobro. iPed je upravo ono što mislite, kineski udarac Appleu, piše u recenziji na internetskoj stranici TECHi.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar arcanius
arcanius
16:17 01.06.2010.

kinez ziher vrti flash.... i ziher vrti dvije aplikacije istovremeno.... jedva čekam da dojde do nas... odmah kupujem vagon!

MW
MadDog White
17:36 01.06.2010.

Halo, Android također zamrzne aplikacije ispod! NITKO nema multitasking ako želi da mu baterije traju dulje od pola sata.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
01:14 03.06.2010.

ipederi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije