Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBILI SLUČAJ

Kineski sud presudio protiv Applea u tužbi za patente

Apple
Laura Lean/Press Association/PIXSELL
09.07.2014.
u 09:49

Iz Applea su tvrdili da prava Zhizhena na patent za prepoznavanje govora nisu važeća

Appleu je propala tužba za patent protiv šangajske tvrtke Zhizhen Internet Technology, prenosi Reuters. Pekinški prvi srednji sud jučer je presudio u korist kineske tvrtke, otvorivši joj tako mogućnost da nastavi tužbu protiv Applea zbog kršenja prava na intelektualno vlasništvo.

Zhizhen je tužio američku tvrtku 2012. godine tvrdeći da Appleov sustav za prepoznavanje glasa Siri krši njihove patente. Iz Applea su tvrdili da prava Zhizhena na patent za prepoznavanje govora nisu važeća, a nakon presude najavili su da će pravdu potražiti na pekinškom višem narodnom sudu.

- Nažalost, nismo znali za Zhizhenov patent prije no što smo uveli Siri i ne vjerujemo da koristimo taj patent - rekla je pekinška glasnogovornica Applea.

>> Apple uzvraća udarac - hoće li zabraniti prodaju Samsunga?

>> Apple patentirao 'desk-free' računalo s bežičnim punjenjem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije