Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razorno oružje

Kineska mornarica prvi put na brod montirala elektromagnetski top?

Kina
Foto: /DPA/PIXSELL
05.02.2018.
u 12:25

Američki, indijski i ruski proizvođači oružja već su testirali prototipe elektromagnetskih topova

Društvenim mrežama kolaju fotografije koje ukazuju na mogućnost da je kineska mornarica postavila elektromagnetski top na ratni brod.

Američki, indijski i ruski proizvođači oružja već su testirali prototipe elektromagnetskih topova, razornog oružja koje ispaljuje projektile jako velikom brzinom, ali ovo bi bio prvi put da je tim oružjem opremljen jedan vojni brod, piše Sputnik.

Fotografije topa objavljene su prošli tjedan na Twitter-profilu Dafeng Cao, koji se bavi vojnom tehnologijom. Na tom profilu objavljen je i prijevod analize bivšeg časnika kineske mornarice.

- Svi znaju da je EM (elektromagnetski) top u razvoju - piše između ostalog u prijevodu, u kojem također stoji da top zajednički razvija Pekinški tehnološki institut i izvjesni institut iz Kineske korporacije zrakoplovne znanosti i industrije.

Isti časnik navodi kako je top odobren u sklopu većeg plana prije pet ili šest godina pa je prema tome razumno da je na rasporedu testiranje na brodu.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Kina
1/12

Komentara 2

ZG
zg223
20:45 05.02.2018.

novinar se mogao potrudit i barem na googleu upisat railgunn i saznat da ispaljuje metalne kugle pri brzini od cca 20 000 kmh a ne napisat 'pri velikim brzinama'hjojj

Avatar Hazl113
Hazl113
13:07 05.02.2018.

Od daski, šperploća, limova, stiropora i još dosata drugih materijala se može napraviti imitacija. Takve bi se stvari bar u današnje vrijeme pokrivale u cijelosti, pogotovo vojne. Kao da su pozirali da ih neko uoči. Kina daleko najviše ima špijuna i krivotvore gotovo sve. Od kutija šibica pa nadalje. Vjeruje se da ih ima preko 2 mi. koji se samo time bave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije