Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cenzura

Kina: Odlazi Google, a oglašivači već prelaze konkurenciji

google
AFP
15.03.2010.
u 08:41

Oglašivačima Googlea u Kini preporučuje se da se prebace na konkurentske tražilice poput Baidua, uslijed špekulacija da će se Google povući s kineskog tržišta i zatvoriti svoj web.

Oglašivačima Googlea u Kini preporučuje se da se prebace na konkurentske tražilice poput Baidua, uslijed špekulacija da će se Google povući s kineskog tržišta i zatvoriti svoj web.

"Kada razgovaramo s klijentima, guramo ih prema Googleovoj onkurenciji ", priznaje Vincent Kobler, izvršni direktor EmporioAsia Leo Burnett u Šangaju, koji kupuje oglašavanje na Googleu, ali i kineskoj Baidu tražilici i tamošnjem tržišnom lideru u ime klijenata. "Kineska vlada zauzela je čvrst stav glede cenzure i Googlea, a Google ima svoje principe i vjerujem da će ugasiti svoj web."

Kineska vlada prošloga tjedna, naime, zauzela je stav rekavši da je Google "neodgovoran" što istjeruje pravila o cenzuri Google.cn –a. Zapravo, poručila je Googleovcima da svoj stav neće mijenjati te da odluka o povlačenju iz Kine ovisi o njima i njihovoj poslovnoj odluci. Oglašivačka industrija pri takvom razvoju situacije nema milosti, jednostavno će se prebaciti onima koji posluju u Kini. I lokalni Googleovi partneri poput Sina Corpa te Tom Onlinea razmišljaju o revidirianju svojih odnosna s američkim kompanijom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije