Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADOVOLJENA AMBICIJA

Kevin Mayer nije se uspeo na najvišu stepenicu u Disneyu, al zato jest u TikToku

FILE PHOTO: Kevin Mayer, Disney's head of direct-to-consumer division, on the floor at the NYSE in New York
Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
20.05.2020.
u 10:16

Kinezi na čelne pozicije sada imenuju američke direktore ne bi li nekako izbjegli pažnju američkih vlasti i regulatora

Kevin Mayer, glavni direktor streaming biznisa u Walt Disneyju napušta ovog američkog diva zabave i postajei glavni izvršni direktor TikTok-a, popularne video aplikacije u vlasništvu kineske kompanije ByteDance Technology, prenosi Reuters. Mayer je vodio uspješno pokretanje Disney + usluge streaminga u studenome.

Mayerovo imenovanje stupit će na snagu 1. lipnja kada će postati i glavni operativni direktor ByteDance-a, objavila je kineska tvrtka.

FILE PHOTO: The logo of TikTok application is seen on a mobile phone screen in this picture illustration taken FILE PHOTO: The logo of TikTok application is seen on a mobile phone screen in this picture illustration taken February 21, 2019. Picture taken February 21, 2019. REUTERS/Danish Siddiqui/Illustration/File Photo Danish Siddiqui
Foto: DANISH SIDDIQUI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

TikTok, koji omogućava korisnicima stvaranje kratkih videozapisa sa specijalnim efektima, postao je iznimno popularan među američkim tinejdžerima koji se bave zabavnim i često bizarnim izazovima s glazbenim isječcima. TikTok je nagovijestio ambicije za izgradnju glazbenog streaming servisa, najavljujući u siječnju kako surađuje s britanskom agencijom za glazbena prava.

Budući da je TikTok u kineskom vlasništvu sve je češća meta Trumpovove administracije.. Washingtonu se brine zbog zaštite privatnosti i podataka, ali i insinuacije da je u službi kineskih vlasti sve su učestalije. Tvrtka koristi sofisticiranu umjetnu inteligenciju za izradu video preporuka na temelju ponašanja korisnika u aplikaciji.

U studenom je američka vlada pokrenula je nadzor u ime nacionalne sigurnosti ByteDance-ove kupnje servisa Musical.ly u iznosu od milijardu dolara, koja je zpravo preimenova u TikTok.
ByteDance, čije je sjedište u Pekingu, kupio je malu video platformu sa sjedištem u Šangaju te uredima u Santa Monici. U kolovozu 2018. Musical.ly je promijenio ime u TikTok, a potom se broj preuzimanja aplikacije udvostručio.

Dva senatora uvela su prijedlog zakona o zabrani saveznim zaposlenicima da koriste TikTok na telefonima koje je izdala vlada.

Jedan od tih senatora, republikanac Josh Hawley, rekao je da mu je TikTok prethodno rekao da njegovi čelnici ne mogu svjedočiti pred Kongresom jer nalaze u Kini.

"Ali ovaj novi izvršni direktor živi u SAD-u", napisao je Hawley u ponedjeljak na Twitteru. "Radujem se što ću ga čuti.. Pod zakletvom."

11 February 2020, Berlin: A student has opened the TikTok app. On Safer Internet Day, the EU initiative klicksafe is holding a discussion with pupils of Friedensburg Oberschule on the topic "Idols on the Net. Influencer and opinion power". To raise awareness of the issue of internet safety for children. Photo: Jens Kalaene/dpa-Zentralbild/dpa /DPA/PIXSELL
Foto: Jens Kalaene/DPA/PIXSELL

Kako bi umanjio zabrinutosti, ByteDance je pojačao napore i  odvajanju TikToka od većine svojih kineskih poduzeća i posljednjih nekoliko mjeseci zaposlio je nekoliko poznatih izvršnih zaposlenika iz SAD-a. U siječnju je imenovao bivšeg šefa Microsoftovog intelektualnog vlasništva Ericha Andersena za globalnog općeg savjetnika, a ranije je već angažirao Vanessu Pappas, izvršnu direktoricu YouTubea za vođenje američkih operacija TikToka. 

Špekulacije o Mayerovoj budućnosti počele su u veljači nakon što je Disney imenovao Roberta Chapeka za izvršnog direktora. Mayer, koji ima "glasan i snažan" stil, prema bivšem direktoru Disneya, smatran je trgovcem koji je tek nedavno imenovan na čelo velike divizije, a nedostatak operativnog iskustva bio je glavni razlog što nije dobio čelnu poziciju u Disneyu, piše Reuters. Tako je Mayer odlučio svoje ambicije zadovoljiti u TikToku.

A visitor dressed as a Disney character takes a selfie while wearing a protective face mask at Shanghai Disney Resort as the Shanghai Disneyland theme park reopens following a shutdown due to the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Shanghai A visitor dressed as a Disney character takes a selfie while wearing a protective face mask at Shanghai Disney Resort as the Shanghai Disneyland theme park reopens following a shutdown due to the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Shanghai, China May 11, 2020. REUTERS/Aly Song TPX IMAGES OF THE DAY ALY SONG
Foto: ALY SONG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL


Pod Mayerovim vodstvom, Disney + prikupio je više od 50 milijuna pretplatnika u pet mjeseci.

Disney je imenovao Rebeccu Campbell, na Mayweovu mjesto, kao šeficu koja će zamijeniti Odjela za korisnike te međunarodnog odjela, u koji su uključene i streaming servisi na koje Disney uvelike računa kao prihodovne dijelove tvrke i generatore rasta.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar LisaAJ85
LisaAJ85
22:23 24.05.2020.

w​​w︅︆​​w​.​l​​​o︅︆ve​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije