Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snižavanje cijene

Kenija se ukidanjem carine na uvezeni softver bori protiv pirata

njeru githae
Reuters/PIXSELL
18.06.2012.
u 13:08

Na osobnim računalima u Keniji lani je 83 posto softvera bilo piratskog podrijetla

Čak 83 posto softvera na osobnim računalima u Keniji lani je bilo piratskog podrijetla. Kako bi se učinkovitije borila protiv piratstva, vlada ove istočnoafričke zemlje odlučila je ukinuti namete na uvezeni softver, prenosi TNW.

– Kako bismo obnovili dostojanstvo u industriji i privukli strane ulagače, predlažem ukidanje carine na uvezeni softver da bi bio jeftiniji za naš narod te kako bismo privukli još više stranih ulagača – rekao je ministar financija Robinson Njeru Githae prošli tjedan predlažući proračun parlamentu.

Kenijska stopa piratskog softvera gotovo je dvostruko veća od globalnog prosjeka, koji je prema istraživanju BSA-e lani iznosio 42 posto. Prema istom istraživanju, u Hrvatskoj je lani zabilježena stopa piratskog softvera od 53 posto.

Komentara 1

JA
james49
14:29 18.06.2012.

Nismo mi Kenija, mi smo kenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije