Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kamere pametnih mobitela mijenjaju način kako bilježimo važne trenutke

Huawei P20
Foto: Promo
1/4
19.09.2018.
u 12:41

Fotografiranje kamerom pametnog telefona zapravo omogućava svima da budu kreativni i profesionalni bez kupovine čitave fotografske opreme, dok su rezultati gotovo jednake razine kvalitete.

Ono što nije završilo fotografirano na društvenim mrežama nije se ni dogodilo, zar ne? Živimo u dobu u kojem sjesti na kavu znači prije svega pripremiti 'flatlay', zatim ga objaviti na Instagram, a tek onda popiti tu istu kavu – stoga nam je naravno i cilj da fotografije koje su preslika naših života budu što bolje, što ljepše i fotografirane što profesionalnijom kamerom.

Kroz prisustvo platformi poput Instagrama koji je zapravo otvorena online galerija, objavljivanje fotografija ostatku svijeta, postao je vrlo dinamičan i kreativan hobi. Biti 'influencer' sada je stvarna profesija čija je srž stvaranja sadržaja upravo fotografiranje, dok je svaki trenutak zabilježen kamerom potencijalan poslovni projekt koji teži savršenoj kvaliteti izvedbe. Upravo zato sve više ljudi svakoga dana bira pametni telefon na temelju njegovih fotografskih sposobnosti. Tako je Huawei P20 serija koja ima dvostruku stražnju kameru sada još zanimljivija jer dolazi u novoj Twilight boji inspiriranoj prirodom. U stvaranju kamera sudjelovala je Leica, brend poznat po stoljetnoj proizvodnji leća i kamera koje se smatraju nekima od najkvalitetnijih na svijetu, zbog čega svaka fotografija i postiže taj wow efekt.

Foto: Promo

Fotografiranje kamerom pametnog telefona zapravo omogućava svima da budu kreativni i profesionalni bez kupovine čitave fotografske opreme, dok su rezultati gotovo jednake razine kvalitete. Današnji profesionalni fotografi integriraju kamere pametnih telefona u svoju svakodnevnu uporabu, dok za fotoaparatom posežu sve manje, zbog veličine opreme, priprema i trajanja čitavog procesa. Uz pametne telefone, fotografiranje je jednostavno poput jednog dodira prstom. Upravo zato, počeli smo fotografirati sve više i sve češće, jer inspiraciju nije teško pronaći, a sadržaj koji stvaramo je sve kvalitetniji i bolji.

Uz samu kvalitetu kamere, današnji pametni telefoni nam izuzetno olakšavaju korištenje kroz značajke poput umjetne inteligencije. Na taj način, Huawei P20 pravi je pomagač koji sugerira i regulira svjetlosne postavke, fokus, prepoznavanje objekata, kao i 3D prepoznavanje lica te na taj način osigurava zapanjujuće fotografije koje se lako zamijene za one fotografirane profesionalnim aparatom.

Foto: Promo

Korisničko iskustvo tako je uvelike olakšano i posve drugačije od onog koje nam je poznato. Sve što trebamo je dobar pametni telefon s kvalitetnom kamerom i sve naše fotografske vizije mogu postati stvarnost. U kompleksnom, užurbanom i tehnološko naprednom dobu u kojem živimo, činjenica da fotografiranje i razvijanje osobnog kreativnog izričaja nikad nije bilo jednostavnije, svima nam je posebno draga.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije