Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako se pripremiti za sezonu vožnje biciklom? Otkrijte kako vožnju na dva kotača učiniti zabavnijom!

Huawei Watch GT 2 Pro
Foto: Huawei
1/3
16.03.2021.
u 14:04

Proljeće je pred vratima, izvadite bicikl i krenimo na vožnju! Iskoristite toplije dane za izgradnju forme i ponovno otkrijte radost vožnje na dva kotača. Kako? Prije svega, pravilno se pripremite! Operite bicikl, očistite lanac, podmažite mehanizme i podesite mjenjače i kočnice. Što još? Kad izađete na vožnju, upotrijebite modernu tehnologiju za praćenje treninga i postanite još bolji. U ovom tekstu proučite nekoliko savjeta i trikova prije nego što krenete na put!

Biciklizam nam je većini poznat. Međutim, ni sami ne shvaćamo koliko nam koristi donosi. Primjerice, čak i kratka vožnja na dva kotača poboljšava aerobni kapacitet i smanjuje rizik od ozbiljnih srčanih bolesti. Bicikliranje je također sjajan način sagorijevanja neželjenih kalorija, razvijanja kondicije ili stvaranja endorfina koji nas jednostavno čine sretnijima. Kako započeti? S optimizmom! Ne morate odmah kupiti profesionalni cestovni bicikl ili namjenski sportski outfit. Nove tehnologije, poput Huaweijevog pametnog sata Watch GT 2 Pro, zasigurno će vam pomoći da se aktivirate, pružajući vam pomoć tijekom svakog treninga.

Ostanite na pravom putu!

Je li vas zima dovela u stanje 'hibernacije' i udaljila od sporta? Nadolazeći topli mjeseci idealna su prilika da to promijenite i ponovno se aktivirate. Kako? Biciklizmom, na primjer.

Što je potrebno za početak? Zaista vrlo malo! Bez obzira posjedujete li urbani, cestovni ili brdski bicikl, bilo koji od njih dobar je početak za vašu biciklističku avanturu. Što treba zapamtiti kako biste pravilno pripremili svoj bicikl? Prije nego što se vratite na cestu, ne zaboravite:

  1. Operite bicikl ili ga barem temeljito prebrišite.
  2. Očistite lančanike i lanac te ih podmažite, tako da ništa neće škripati prilikom okretanja pedala.
  3. Podmažite lanac uljem za lance ili namjenskim mazivom. Također je dobro provjeriti je li lanac previše razvučen i jesu li zubi kasete istrošeni.
  4. Podmažite ostale dijelove. Stavite 1-2 kapi ulja u sklopove mjenjača i kočnice, to će sigurno poboljšati rad bicikla.
  5. Provjerite tlak u gumama i stanje kočnica.
  6. Podesite mjenjače i kočnice tako da rade savršeno.

Nakon što napravite prve biciklističke korake i shvatite da je ovo jedna od vaših najdražih slobodnih aktivnosti, pretvorite zabavu u trening! Kako to učiniti? Koristite internet ne samo da biste pronašli zanimljive rute i savjete za učenje tehnike vožnje, već i lokalne biciklističke događaje koji su svakog proljeća sve popularniji.

Foto: Huawei

A kako biste učinkovito trenirali, vrijedi posegnuti za uređajima koji će vas podržati. Na primjer, Huawei Watch GT 2 Pro opremljen je profesionalnim Outdoor Cycle načinom rada koji će vam pružiti precizno praćenje podataka, kao i provjeru parametara pulsa, brzine, udaljenosti ili vremena. Zahvaljujući satu, prilikom povratka s duge rute u nepoznatom području nećete trebati sići s bicikla i provjeriti karte na pametnom telefonu. Uz Route-back funkciju lako možete pronaći put natrag i uživati u spontanom istraživanju novog okruženja.

Punom brzinom do izgradnje zdravlja

Sigurno ste upoznati s poveznicom sporta i zdravlja, ali kako se tu uklapa biciklizam? Biciklizam je izvrstan način na koji možete stimulirati kardiovaskularni sustav, izgraditi jače mišiće i ojačati zglobove. Srce koje naporno radi tijekom vježbanja rjeđe će otkucavati u mirovanju, što smanjuje rizik od ateroskleroze i srčanih udara. Istodobno, biciklizam je izvrstan trening ravnoteže jer zahvaća brojne mišićne skupine.

A kad smo već kod zdravlja, sjajan način da provjerite jeste li u dobroj formi jest kroz Huawei Watch GT 2 Pro i Huawei Health aplikaciju. Što možete mjeriti zahvaljujući njima? Ovaj Huawei pametni sat dolazi s četvrtom generacijom TruSeen 4.0+ tehnologije praćenja otkucaja srca, koja donosi novi napredni optički čitač. Sat podržava više od 100 parametara otkucaja srca, kao što su: kontinuirani način rada u stvarnom vremenu, podsjetnik za gornju i donju granicu pulsa, zona maksimalnog otkucaja srca ili zona mirovanja i brojni drugi parametri.

Štoviše, sve ove parametre, kao i razinu stresa, SPO2 i kvalitetu spavanja, analizira Huawei Health aplikacija te vam daje pregled na vašem pametnom telefonu.

Ali prvo, zagrijavanje!

Trening, bilo amaterski ili profesionalni, zahtijeva veliku pedantnost u izvođenju. Ako se redovito trenira, može doći do zaista impresivnih rezultata, a vježbanje je pouzdan način za poboljšanje raspoloženja ili opuštanje. Međutim, osim samog treninga i praćenja njegovog napretka, ne zaboravite i na odgovarajuće zagrijavanje.

Dok vozimo bicikl, aktiviramo brojne mišićne skupine, stoga je kombinacija različitih vježbi obavezna. Koje vježbe vrijedi raditi? Započnite sa zagrijavanjem na biciklu. Izvrsna vježba je pedalirati u niskoj brzini s visokim brojem okretaja. Kao sljedeći korak prijeđite na istezanje. Zavoji u trupu, krugovi u bokovima i istezanje mišića nogu pripremit će vas za čak i najzahtjevnije rute.

Foto: Huawei

Što će vam pomoći da zadržite dobar ritam? Huawei FreeBuds Pro su savršeni izbor za ovaj zadatak! Hibridnim aktivnim uklanjanjem buke slušalice smanjuju buku iznutra i izvana. Što to znači? Potpuni fokus tijekom zagrijavanja, presudan za pravilan trening. Štoviše, nježna struktura otporna na vjetar i fluidni mehanički dizajn slušalica uklanjaju svaki zvuk uzrokovan trenjem zraka. Također, napredni ANC sustav omogućuje vam sigurno telefoniranje tijekom vožnje biciklom bez vanjske buke.

Slobodno uživajte u povjetarcu dok hodate, trčite i vozite bicikl!

Uparite Huawei sportske nosive uređaje s bilo kojim pametnim telefonom

Nakon treninga, pravi šlag na torti je provjeravanje prijeđene udaljenosti, potrošenih kalorija ili vremena. Podaci nam ne samo pružaju zadovoljstvo, već ukazuju i na napredak i izuzetno su korisni u planiranju sljedećih koraka. U slučaju Huawei pametnih satova, dostupni su u aplikaciji Huawei Health koju je moguće preuzeti na bilo kojem Android ili iOS pametnom telefonu.

Isto vrijedi i za slušalice! Ne samo FreeBuds Pro, već i cijelu FreeBuds seriju, uključujući FreeBuds 3 i FreeBuds 3i. Sve su one kompatibilne su sa svim operativnim sustavima, uključujući iOS-om i Android. Uživajte u Huawei nosivim uređajima bez obzira na to koji pametni telefon koristite!

Posebna ponuda u sklopu Huawei mjeseca zdravlja

Huawei je ovog ožujka predstavio niz aktivnosti namijenjenih poboljšanju zdravlja svojih korisnika. Kako bi ih potaknuli da aktivno dočekaju početak proljeća, u kompaniji su spremili posebnu promotivnu ponudu svojih vrhunskih pametnih nosivih uređaja.

Do kraja ožujka je kod odabranih prodajnih partnera moguće ostvariti popust od 25 posto na Watch GT 2 u izdanjima 46 mm Sport, 46 mm Classic i 42 mm. Vrhunski Watch GT 2 Pro snižen je s 2.399 kn na 1.999 kn, dok se Watch Fit može nabaviti po cijeni od 699 kn, dok je prethodna cijena bila 899 kn.

Više informacija o promotivnoj ponudi Huawei pametnih satova moguće je pronaći na službenoj web stranici.  Huawei je najavio i nekoliko nagradnih natječaja. Korisnici već ovaj tjedan mogu osvojiti vrijednu nagradu – tablet Huawei MatePad T8. Sve što trebaju napraviti je pogledati video vježbe disanja na službenoj Huawei Instagram stranici, odraditi vježbu disanja te podijeliti kreativne dojmove o tome kako se osjećaju u komentaru ispod objave.

Huawei kontinuirano pokazuje brigu za svoje korisnike ovakvim akcijama, a njihovi proizvodi poznati su kao pouzdani i kvalitetni. Na domaćem tržištu korisnici mogu nabaviti i najnoviji vrhunski pametni telefon - Mate 40 Pro. Riječ je o flagship uređaju koji donosi se ističe dizajnom, moćnim Space Ring sustavom kamera na poleđini, ali i prvim 5-nanometarski integriranim 5G čipsetom koji osigurava dovoljno snage za sve zadatke, uz još bolji multitasking i energetsku efikasnost. Najnoviji Huawei pametni telefon moguće je pronaći u ponudi prodajnih partnera.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije