Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZADINSKA SLIKA

Kako promijeniti pozadinu - ili dodati sliku svoje djece

14.12.2017.
u 15:58

Svi tableti imaju više od jednog ekrana: do njih ćete doći tako da kliznete prstom po slobodnoj površini, udesno ili ulijevo.

Na ovom mjestu, moramo ponoviti ono što smo iznijeli u uvodu: na Androidu se može prilagoditi puno više stvari nego na iOS-u koji se koristi na iPadu.

Za početak, možete promijeniti pozadinsku sliku. Na novijim Android uređajima bit će dovoljno pritisnuti prstom na slobodno mjesto na početnom ekranu i zadržati ga ondje sekundu-dvije, dok se ne otvori ekran na kojem možete mijenjati pozadinsku sliku (wallpaper), kao i podesiti druge postavke početnog ekrana. (Na iPadu, kao i na starijim Android uređajima, do te ćete mogućnosti stići kroz Postavke – obilježene su slikom (ikonom) zupčanika.) Možete odabrati neku od ponuđenih pozadinskih slika, a kasnije ju možete zamijeniti svojom slikom, primjerice fotografijom vaše obitelji.

Svi tableti imaju više od jednog ekrana: do njih ćete doći tako da kliznete prstom po slobodnoj površini, udesno ili ulijevo.

Isto tako, možete promijeniti i većinu sličica na početnom ekranu, i ostalim ekranima. (Postupak je malo drugačiji na različitim uređajima: na novijem Androidu je dovoljno pritisnuti i držati sekundu-dvije ikonu koju želite promijeniti, a na iPadu i starijim Androidima treba najprije pritisnuti prstom na slobodno mjesto na početnom ekranu.) Nakon toga, možete ikone premjestiti negdje drugdje ili ukloniti (na Androidu: tako da ih odvučete prstom do vrha ekrana, gdje će se pojaviti kanta za smeće; na iPadu: kada se ikona počne migoljiti, kliknite na znak x u gornjem lijevom kutu).

Ključne riječi

Komentara 3

CH
CharlesBukowski
21:19 14.12.2017.

o maj gad

Avatar Linux
Linux
18:12 14.12.2017.

nemoj me zezati

DU
Deleted user
17:07 14.12.2017.

Eto sad konačno znamo kako se pišu ozbiljni članci za VL; na android tabletu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije