Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Huawei ljetni barometar 2017

Kako mladi putuju svijetom?

Huawei ljetni barometar
Foto: Promo
1/4
11.07.2017.
u 16:30

Tijekom sezone ljetnih godišnjih odmora mladi putuju bez previše prtljage, a pametni telefoni postali su njezin najvažniji dio. Pritom im služe kao glavni fotoaparat i glazbeni player, a mladima je to uglavnom i sve što spremaju u svoje ruksake prije odlaska na ljetni odmor.

Istraživanje Huaweijev ljetni barometar provedeno je od strane agencije Ipsos tijekom svibnja 2017. godine u 12 europskih zemalja među ispitanicima od 18 do 45 godina koji koriste pametne telefone u protekle dvije godine. Rezultati istraživanja otkrili su da čak 95 posto osoba dobne skupine od 18 do 24 godine koristi pametni telefon za snimanje fotografija, a njih 81 posto pritom snima i selfie fotografije. Pojednostavljeno, mladi ljudi jednostavno uopće ne koriste klasične fotoaparate. Uz to, zahvaljujući velikoj popularnosti društvenih mreža, oni fotografije uglavnom snimaju kako bi ih na taj način podijelili sa svojim prijateljima što je potvrdilo 70 posto ispitanika dobne skupine od 18 do 44 godine.

Foto: Promo

Huaweijev ljetni barometar pokazao je da gotovo polovica mladih korisnika, njih 48 posto, koristi svoje pametne telefone kao omiljen izbor za slušanje glazbe tijekom putovanja. Koriste ih i na zabavama te drugim društvenim okupljanjima, a 42 posto ispitanika koristi Bluetooth vanjske zvučnike povezane sa svojim pametnim telefonima kako bi još više uživali u omiljenoj glazbi.

 

Slušanje glazbe i korištenje društvenih mreža ima i svoju cijenu, tako da se baterija pametnih telefona mlađih korisnika zbog intenzivnog korištenja poprilično brzo isprazni. Iz tog razloga, svaki drugi mladi Europljanin koristi prijenosnu bateriju kako bi bili sigurni da im se baterija neće isprazniti upravo onda kada im je mobitel najpotrebniji.

 

Zbog popularnosti mobilne fotografije, društvenih aplikacija i čestog slušanja glazbe, mlađim korisnicima dobro će doći i dodaci kojima mogu upotpuniti svoje pametne telefone, posebno tijekom sezone godišnjih odmora. Upravo iz tog razloga, Huawei je lansirao posebnu ljetnu promociju kojom uz kupnju određenih Huawei pametnih telefona na otvorenom tržištu svi kupci dobivaju jedan besplatan dodatak po izboru poput stativa za fotografiranje i selfie štapa, prijenosne baterije ili superbrzog punjača za automobil. Više informacija o posebnoj ljetnoj Huawei ponudi uz koju će godišnji odmor biti još ljepši i uzbudljiviji pronađite na internetskoj stranici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije