Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERNET SE UJEDINIO

Kako je slavni MS Paint preživio umirovljenje!

Paint
Foto: Screenshot
27.07.2017.
u 09:22

Uz sve Photoshope, Photoshop Elements i odlične online alate poput Pixlr.com-a, Paint mi je i dalje jedinstven po jednostavnosti korištenja i idealan je za brzo editiranje, cropanje i jednostavne poteze

U ovo fotošopirano doba bogatih aplikacija i online alata za obrađivanje fotografija nije bilo toliko čudno da je Microsoft nakon 32 godine bio odlučio da će prestati dalje razvijati Microsoft Paint. Trebala je to biti samo jedna usputna vijest. No, ta se Microsoftova odluka da ovaj simpatični i korisni program ne uvrsti u sljedeću verziju Windowsa susrela s - internetom. Odnosno, s tisućama korisnika koji su u šoku dočekali umirovljenje MS Painta. Slično kao što je bilo kada je Microsoft gasio opciju "Start" s Windows 'osmicom'. Ono što je sada uslijedilo bio je toliko jaki pokret da je Microsoft jako brzo bio primoran povući svoju prvotnu odluku i pronaći način da održi MS Paint na životu...

Hashtag #RIPMSPaint postao je trending, odnosno najemitiraniji. Nostalgija je jednostavno preplavila društvene mreže: "Počivaj u miru MS Paint. Počivajte u miru naša djetinjstva" - samo je jedan u nizu komentara koji su odjeknuli Twitterom i drugim društvenim mrežama. Posebno su se žalili amaterski dizajneri koji su i najviše koristili program. I sam gotovo svakodnevno koristim Paint. Uz sve Photoshope, Photoshop Elements i odlične online alate poput Pixlr.com-a, Paint mi je i dalje jedinstven po jednostavnosti korištenja i idealan je za brzo editiranje, cropanje i jednostavne poteze. Moguće je i puno više s ovim alatom, za što će vam trebati više vježbanja, kao što je to pokazao Pat Hines, američki ilustrator koji je posve odbacio Adobe Photoshop i dizajnira isključivo u MS Paintu, i to prilično impresivno, kao što potvrđuje njegov portret Billa Gatesa, osnivača Microsofta koji je uveo Paint u prvu verziju Windowsa 1.0 još u studenom 1985. godine.

Srećom, nostalgični fanovi izborili su pobjedu i natjerali Microsoft na promjenu odluke. 

- Vidjeli smo nevjerojatne izljeve potpore i nostalgije za MS Paintom. Ako smo išta naučili od ovoga, to je da MS Paint stvarno ima jako puno fanova. Zadivljujuće je vidjeti toliko puno ljubavi za našu staru, ali pouzdanu aplikaciju. Možemo sada potvrditi da nećemo ugasiti MS Paint. Uz dodatne za 3D mogućnosti u Paintu 3D, omogućit ćemo da preživi i MS Paint, i to besplatno u našem Windows Storeu, tako da naši korisnici na jednom mjestu imaju dostupne sve najbolje kreativne alate, oglasili su iz Microsofta i uvjerili milijune fanova da će Paint preživjeti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije