Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTAVKE

Kako detaljno namjestiti tablet po vlastitoj želji i potrebama

Foto: Thinkstock
15.12.2017.
u 09:04

Postavke su iznimno bitna stavka za svaki uređaj.

Nakon prvog upoznavanja s početnim mogućnostima, vrijeme je da se bacimo na Postavke – to je ona ikona zupčanika među ikonama svih aplikacija. Nažalost, ne možemo vas provesti korak po korak kroz njih, jer postavke su različite na različitim uređajima. Svejedno, isplati se detaljno prokopati po njima jer na taj način ćete steći uvid u mogućnosti vašeg tableta (računajte da će vas iznenaditi što se sve može podesiti!) i maksimalno ga prilagoditi sebi. Važno je napomenuti: slobodno se „igrajte“ i isprobavajte različite mogućnosti, ništa se lošeg neće dogoditi! Kako god podesili tablet, ekran neće izgorjeti zbog vaših podešavanja, niti će baterija izdahnuti ili memorija nestati.

U Postavkama možete podesiti detalje oko prikaza na ekranu, zvuka, potrošnje baterije (kako smo ranije spomenuli, s vremenom će baterija trajati sve kraće, pa ju ovdje možete prištedjeti)… Možete i obrisati aplikacije koja vam ne trebaju, ili ih ograničiti (ima onih koje svako malo šalju neke poruke i time vas nepotrebno uznemiravaju). Zatim, možete podesiti način na koji se tablet zaključava i štiti vaše privatne podatke (što može bitno ako dođe u krive ruke). Poseban dio Postavki posvećen je tipkovnici: ondje možete podesiti način na koji pišete. (Jednom, kada se naviknete na tipkovnicu, možete preuzeti neku koja vam bolje odgovara, iz Trgovine.) Konačno, tu su i postavke za korisnike koji imaju problema s vidom ili sluhom: preko njih možete podesiti veličinu slova i drugih detalja prikaza na ekranu.

Foto: Thinkstock

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije