Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konačno "ne"

Jobs konačno potvrdio: Apple zatvara vrata Adobeovu Flashu

jobs
Reuters
29.04.2010.
u 20:51

Iako ovo nije prvi put da Jobs kritizira Flash, posljednja izjava ipak je prva jasna potvrda Applea da Flash na njihove gadgete više nije dobrodošao.

Korisnici iPhonea i iPada koji su se u posljednje vrijeme pitali hoće li njihove omiljene "igračke" ipak podržavati Adobeovu Flash tehnologiju u četvrtak su dobili odgovor i to od Steve Jobsa, prvog čovjeka Applea.

Iako je Flash još uvijek prijeko potreban za gledanje video klipova na internetu ili igranje nekih videoigara u Appleu su odnijeli konačnu odluku u nekorištenju Flasha na njihovim proizvodima.

- Flash ima previše bugova, puno troši bateriju i orjentiran je na PC računala, a nije baš najbolje prilagođen za iPhone i iPad, objasnio je Jobs svoju odluku.

Iako ovo nije prvi put da Jobs kritizira Flash, posljednja izjava ipak je prva jasna potvrda Applea da Flash na njihove gadgete više nije dobrodošao.

- Flash nije rađen za potrebe touchscreen uređaja i mi ćemo nastojati ukolniti sve programe koje se baziaju na tom softveru, kaže Jobs.

Predstavnici Adobea nisu željeli komentirati najnoviji razvoj događaja, ali je još o ožujku njihov čelni čovjek Shantanu Narayen govorio da je njihova tehnologija prilagođena svakom uređaju koji ima ekran i da Appleovi stavovi nemaju veze s tehnologijom.

Ključne riječi

Komentara 34

DU
Deleted user
06:31 30.04.2010.

Apple se nezna nositi sa Flashom isto kao niti sa Shockwave-om.Osim toga,flash neće propasti nego samo napredovati.Alternativa flashu je Silverlight od Microsofta...Sad samo čekamo da Jobs odustane i od Jave...dakle,ispada da Apple nema NIJEDNU od tih tehnologija i dokaz daa njihovi aparati tehnološki spadaju u kameno doba.

BI
bingobango
13:30 30.04.2010.

N810 ima plugin, drugo iPhone os nije nista drugo nego zatvoreni freebsd, a to omogucava manje vise lijep pristup barem Linux pluginovima. Ali sve to zapravo I nije poanta, jer ako i pomislish na komercijalizaciju nekvakvog porta Apple bi te tuzio do kosti.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
01:56 30.04.2010.

Jobs je potpuno u pravu. Ocekujem promjenu web landscapea u sljedecih nekoliko godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije