Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati

Vrijednost globalnog tržišta streaminga glazbe, u 2019. godini, iznosila je 20.9 milijardni američkih dolara. Rastuća popularnost digitalnih platformi i sve veće usvajanje pametnih uređaja pozitivno će utjecati na rast ove industrije u razdoblju od 2020. do 2027. godine
12. travnja 2021. u 09:38 11602 prikaza
TIDAL
Pogledajte galeriju 1/3

Digitalizacija društva dovela je do mnogih promjena u ponašanju potrošača. Nekoć smo željno iščekivali izlazak albuma omiljenog pjevača kako bi kupili njegov CD i slušali ga pomoću CD-playera. Danas, prodaja albuma i dalje postoji, ali ima potpuno novo značenje. Ono predstavlja emocionalnu povezanost osobe s glazbenikom i njegove želje da se posjeduje nešto od najdražeg pjevača. Obožavatelji se osjećaju da time doprinose glazbenikovoj karijeri ili da direktno postaju jedan mali dio pjevačeva puta.

Pojavom glazbenih streaming platforma smanjilo se piratstvo odnosno ilegalno skidanje muzike na čemu su svi pjevači gubili prihode. One su upravo omogućile stvaranje tih dohotka za svakog glazbenika, ali i mogućnost da se nepoznati pjevač lako probije na tržište glazbene industrije. Za slušatelje je bit ovih platformi imati pristup velikoj kolekciji glazbe bilo kada i bilo gdje uz redovnu  mjesečnu pretplatu.

Streaming platforma

Kada pričamo o streaming glazbenim platformama, vjerojatno većini nas na pamet prvo dođe Spotify, Deezer ili Apple Music. No jeste li znali da postoji streaming servis koji se najčešće povezuje s vrhunskom kvalitetom zvuka. To je TIDAL - globalna platforma za glazbu i zabavu u vlasništvu umjetnika, a okuplja glazbenike i obožavatelje kroz jedinstven i originalan sadržaj i ekskluzivna događanja. Njega su kreirali glazbenici kao što su Alicia Keys, Beyoncé, Calvin Harris, Chris Martin iz Coldplaya, Daft Punk, Damian Marley, Deadmau5, J. Cole, Jack White, Jay Z, Lil Wayne, Madonna, Nicki Minaj, Rihanna i Usher. Stoga nema sumnje da je riječ o platformi vrhunske tehnologije i najboljeg zvuka.

Ovaj streaming servis kod nas nije nešto prepoznatljiv, no unatoč tomu on će kod mnogih postati prvi odabir i to ponajprije kod najzahtjevnijih slušatelja. Razlozi su mnogobrojni, a jednom kada ih otkrijete vrlo lako ćete prijeći na TIDAL.

U svijetu glazbenih streaming servisa, TIDAL je sinonim prije svega za vrhunsku kvalitetu zvuka i najbolji glazbeni sadržaj. Svakom korisniku se garantira više od 70 milijuna pjesama različitih žanrova i 250 tisuća videa i ostalog sadržaja koji su dostupni isključivo na ovoj platformi. Ovakvu ponudu nudi većina streaming servisa, ali TIDAL je poseban upravo radi nečeg drugog. Njegova vrhunska reprodukcija zvuka jamči izuzetno iskustvo svim istinskim audiofeelima.

Telemach Hrvatska | Autor : Pixabay Foto: Pixabay Više od 70 milijuna pjesama različitih žanrova i 250 tisuća videa

Platforma kombinira najbolju kvalitetu gledanja glazbenih videozapisa i slušanja glazbe u Hi-Fi verziji slike i zvuka. Također, pretplatnicima se nudi ekskluzivni sadržaj poput izvedbi samo za korisnike platforme, „meet & greet“ – susreti s umjetnicima te dodatni sadržaj kojem se ne može pristupiti na drugim streaming aplikacijama. Pored sadržaja dostupnog samo za korisnike platforme, TIDAL također uključuje tisuće playlista koje su kreirali glazbenici i glazbeni urednici, backstage snimke dokumentarnih filmova, intervjue te podcast i video serijale poput Rap Radar, CRWN,  Car Test, In Conversation i TIDAL Unplugged. Osim navedenog tu je i TIDAL Rising putem kojeg svaki neotkriveni talent ima priliku pokazati ono što nudi.

Budi među prvima

Da je TIDAL pravi izbor za svakoga podupire i činjenica da je sklopio sporazum s United Grupom koja je matična kompanija Telemacha Hrvatske te vodeći telekomunikacijski i medijski operator u jugoistočnoj Europi. Sporazum pruža korisnicima diljem regije ekskluzivan pristup platformi, a on je i razlog zašto se najkvalitetniji streaming servis napokon pojavio i u Hrvatskoj.

Telemach Hrvatska | Autor : Telemach Hrvatska Foto: Telemach Hrvatska TIDAL Premium paket putem Telemach Hrvatska za samo 39kn.

Telemach Hrvatska u svojim novim mobilnim paketima omogućava korisnicima ekskluzivan pristup TIDAL-u čime ćete kao ljubitelj glazbe imati neograničen pristup bez reklama opsežnom TIDAL-ovom katalogu - više od 70 milijuna pjesama svih glazbenih žanrova i preko 250 tisuća glazbenih videa. Isto tako, za korisnike Telemach Hrvatska, TIDAL Premium dostupan je za aktivaciju svim postojećim i novim pretplatnicima po cijeni od 39 kuna, a korisnicima UNLIMITED i UNLIMITED PRO paketa za 0 kuna mjesečno.

TIDAL je globalna glazbena i zabavna platforma koja okuplja umjetnike i obožavatelje kroz jedinstvena glazbena i sadržajna iskustva. Vrijeme je da i vi postanete dio najnovijih trendova u streamingu glazbe te pomoću Telemacha Hrvatska ostvarite ekskluzivan pristup jednoj od najboljih glazbenih platformi u svijetu.

Sadržaj nastao u suradnji s Telemachom Hrvatska.

Što je istina, a što mit?
Treba li nam baš 8 sati sna, 8 čaša vode ili 10.000 koraka dnevno? Evo što kažu stručnjaci
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti