Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moralne dvojbe

Je li Siri, iPhoneova virtualna pomoćnica, protiv pobačaja?

siri (1)
REUTERS/PIXSELL
01.12.2011.
u 17:17

Više korisnika potužilo se kako im Siri uskraćuje informacije o klinikama za pobačaje

Protivi li se iPhoneova virtualna pomoćnica pobačaju? Naime, više se korisnika potužilo kako im popularna Siri nije htjela dati podatke o klinikama u kojima se mogu obaviti pobačaji, već im je umjesto toga preporučila centre za savjetovanje o trudnoći, piše BBC.

Nancy Keenan, predsjednica NARAL-a, američke udruge koja se zalaže za pravo žena na odluku o pobačaju, izjavila je kako je razočaravajuće što Siri ne nudi informacije koje su od velike važnosti za zdravlje korisnika. Iako je očito riječ o alatu na koji se ne treba u potpunosti oslanjati kad je riječ o takvim podacima, smatra Keenan, ipak treba uzeti u obzir da ona služi kao izvor informacija mnogim ženama.

Apple je brzo reagirao i negirao optužbe o Sirinoj pristranosti, uz tvrdnju kako je izostanak spomenutih informacija nenamjeran.

– Naši korisnici žele koristiti Siri za sve vrste podataka. Iako ih ona može puno pronaći, ne nađe uvijek ono što želite – poručila je glasnogovornica Natalie Kerris, dodavši kako će se nedostaci narednih tjedana ispraviti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije