Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRZLAMA

Iz Googlea otišao u 'kineski Apple' - djevojka mu u vezi sa S. Brinom

android,google
Britta Pedersen/DPA/PIXSELL
29.08.2013.
u 15:23

Izvori kažu da je Barra odluku o napuštanju tvrtke donio prije no što je doznao za novu vezu bivše djevojke

Hugo Barra napustio je mjesto potpredsjednika product managementa za Android u Googleu i otišao u Xiaomi, vrlo uspješnu tvrtku poznatu i kao "kineski Apple" koja proizvodi uređaje s Androidom za kinesko tržište.

All Things D od "izvora bliskih situaciji" doznaje kako je Barra ostavku predao nešto prije teške osobne situacije koja ga je zatekla na radnom mjestu - naime, njegova bivša djevojka, inače zaposlenica Googlea, započela je vezu sa suosnivačem Googlea Sergeyem Brinom, koji se rastao od supruge. Međutim, izvori tvrde da ova dva događaja nisu povezana te da je Barra odluku o napuštanju tvrtke donio prije no što je doznao za novu vezu.

"Nakon gotovo pet i pol godina u Googleu i gotovo tri godine u Android-ekipi - najboljoj skupini ljudi s kojom sam ikad u životu radio - odlučio sam početi novo poglavlje karijere", napisao je Barra na društvenoj mreži Google+

Barra je u Google došao u ožujku 2008. i bio je jedno od Androidovih češće viđenih lica. Upravo je on, na primjer, pokazao novi tablet Nexus 7 na nedavnom predstavljanju u San Franciscu. Njegov odlazak značajna je vijest za Googleov odjel za Android, koji je ove godine već iznenada napustio i Andy Rubin, kreator tog operativnog sustava. Odlasci Barre i Rubina postavljaju pitanja u kojem smjeru Google namjerava ići s Androidom tijekom idućih godina.

>> Mercedes i Google rade na sustavu navigacije izvan auta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije