Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smarthome

Iskon predstavio sustav za upravljanje domom na daljinu, cijena za prve kupce 1100 kuna

Iskon.Smarthome
Foto: iskon
1/11
01.06.2016.
u 10:16

Smarthome nije namijenjen samo korisnicima Iskonovih telekomunikacijskih usluga, već ga mogu koristiti svi bez obzira na operatora

Iskon je predstavio Iskon.Smarthome, sustav za upravljanje domom na daljinu. Riječ je o setu međusobno povezanih uređaja koji kontroliraju stanje u domu – mjere temperaturu, vlagu i potrošnju energije, reagiraju na pokrete, pale i gase elektroničke uređaje te videonadzorom prate zbivanja u odabranoj prostoriji.

Smarthome nije namijenjen samo korisnicima Iskonovih telekomunikacijskih usluga, već ga mogu koristiti svi bez obzira na operatora. Mozak cijelog sustava je centralna jedinica koja spaja sve postavljene senzore te omogućuje upravljanje putem mobilne i web-aplikacije za iOS i AndroidUz centralnu jedinicu, osnovni je komplet obogaćen s četiri senzora. Dolaze u obliku triju uređaja koji se, kako napominju u Iskonu, lako postavljaju u stanu, bez potrebe za dodatnim radovima. Tu su senzor mikroklime (temperatura + vlaga) i pokreta u jednom uređaju te pametna utičnica koja pali i gasi uređaje uz mjerenje potrošnje energije. Komplet sadrži i kameru za videonadzor koja omogućuje pregled događanja u domu i pravovremene reakcije.

 

U Iskonu napominju kako se radi o osnovnom kompletu senzora, koji su razvili u suradnji s domaćom IT tvrtkom SmartSense te produkt dizajnericom Mašom Vukmanović. U Iskon Labu već se razvijaju dodatni, nišni senzori koji će postati dostupni tijekom jeseni. Najavljena je i mogućnost uparivanja centralne jedinice s pametnim uređajima drugih proizvođača, pa će se uskoro uz pomoć Iskon.Smarthome aplikacije moći kreirati ambijentalna rasvjeta te paliti i gasiti Osram pametne žarulje.

Osnovni komplet, kao i dodatni senzori, od sada su dostupni za kupovinu putem Iskon.Webshopa. Prva, takozvana early bird cijena od 1100 kuna za cijeli komplet senzora traje do 1. srpnja ili do isteka zaliha, a korisnici koji se odluče za Smarthome u Iskonovom webshopu mogu ostvariti i do 1000 kuna popusta prilikom potpisivanja novog ugovora ili nadogradnje telekomunikacijske usluge.

– Riječ je o jednokratnom plaćanju iznosa od 1100 kuna, s mogućnošću plaćanja do 12 obroka bez kamata svim kreditnim karticama. Ne postoji dodatna naknada koja bi se iskazivala na mjesečnom računu za telekomunikacijske usluge – objašnjava Iskonov CMSO Krešimir Madunović

Komentara 3

PU
pulizg
15:21 01.06.2016.

najprije nek nam naprave optičku infrastrukturu za internet koji nam je najsporiji u cijelom svijetu

ST
strsljen2013
22:40 01.06.2016.

To imam već 4 godine i bez Iskona i njegovog programa.

FU
fullmark
08:02 02.06.2016.

A još im niti usluga koju nude ne radi kako spada i kako su se obavezali po ugovoru....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije