Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Može i brže

Internet se u Europi ubrzao, ali to još nije dovoljno

haker
Arhiva VL
25.11.2010.
u 18:02

Po broju priključaka širokopojasnog interneta, vodeće su Danska i Nizozemska gdje otprilike 80 posto kućanstava ima priključak na "brzi internet"

Brzina širokopojasnog interneta u Europi znatno je porasla u proteklih godinu dana. U srpnju ove godine 29% svih priključaka širokopojasnog interneta u EU podržavalo je brzinu od najmanje 10 megabita u sekundi (mbps), objavila je Europska komisija.

Za usporedbu, godinu dana ranije samo 15 posto linija imalo je brzinu veću od 10 mbps. Unatoč zamjetnom ubrzanju, EK upozorava da Europu čeka još puno posla na području ubrzanja pristupa internetu. Cilj Komisije je do 2020. svakom građaninu EU omogućiti pristup brzine od najmanje 30 mbps te otprilike polovici kućanstava brzinu i do 100 mbps.

Sadašnje stanje pokazuje da tek 5 posto internetskih priključaka u EU podržava brzinu od 30 mbps i više dok tek 0,5 posto korisnika ima privilegiju uživati u brzinama od 100 mbps i više.

Po broju priključaka širokopojasnog interneta, vodeće su Danska i Nizozemska gdje otprilike 80 posto kućanstava ima priključak na "brzi internet".

Komentara 13

BU
Bune
19:39 26.11.2010.

pulg@ istina je da nas godinama pljačka vlada uz pomoč njihovi donatorski firmi (crni koferi puni love koji se odnose u inozemstvo ).

PU
pulg
21:10 25.11.2010.

u njemačkoj isti ovaj telekom koji nas uz pomoć naše vlade godinama pljačka ima brze optičke kablove koje su si izgradili našim novcem dok mi hrvati i dalje uživamo u bakrenom dobu ja osobno u super brzom T-com ADSLu od 40 kb

QW
qwas33333
10:44 30.12.2010.

jebe mi se za brzinu pristupa ako uvedu određeni stupanj cenzure zbog afere wikileaks koju su namjerno kreirali s ciljem uvođenja te cenzure.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije