Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh u Iranu

Naši mladi informatičari na olimpijadi osvojili tri srebrne medalje

tipkovnica
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
04.08.2017.
u 19:51

Stručni voditelji reprezentacije bili su Ivan Paljak i Domagoj Bradač, a odgovorni voditelj Krešimir Malnar

Gimnazijalci Josip Klepec, Josip Kelava i Vilim Lendvaj osvoji su srebrne medalje na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi održanoj u glavnog gradu Irana Teheranu od 28. srpnja do 4. kolovoza, izvijestio je u petak Hrvatski savez informatičara.

Na tom najprestižnijem svjetskom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju sudjelovalo je 308 natjecatelja iz 83 zemlje svijeta, ističe Savez, koji je organizirao nastup hrvatskih mladih infromatičara na Olimpijadi.

Josip Klepec i Vilim Lendvaj učenici su 3. razreda Petnaeste gimnazije Zagreb, a Josip Kelava učenik 4. razreda Prve gimnazija Varaždin. Na Olimpijadi je nastupio i Adrian Beker, učenik 4. razreda XV. gimnazije Zagreb. Stručni voditelji reprezentacije bili su Ivan Paljak i Domagoj Bradač, a odgovorni voditelj Krešimir Malnar, ujedno i član Međunarodnog odbora Olimpijade, navodi se.

Nastup naših mladih informatičara se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, stoji u priopćenju.

Komentara 1

TA
tanjaraf
23:55 04.08.2017.

Bravo za učenike i profesore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije