Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Infobip ima novu akviziciju: Preuzeo najveći developersku konferenciju u ovom dijelu Europe

Vodnjanski je IT gigant napravio vrlo važnu akviziciju preuzevši najveću konferenciju za developere u jugoistočnoj Europi. Vijest je objavio i utjecajni portal TechCrunch
10. travnja 2021. u 09:19 2 komentara 1105 prikaza

Najnovija akvizicija Infobipa je Shift konferencija. Riječ je o događaju koji godišnje u Splitu okuplja mlade developere kojima govore najvažniji ljudi IT industrije te je najveći svoje vrste u jugoistočnoj Europi s nekih 3.000 izravnih sudionika i oko 10.000 onih koji pristupaju virtualno. Tu su također i konferencije o umjetnoj inteligenciji te fintechu, primjeni tehnologija u financijskom i bankarskom tržištu. Infobip akvizicijom konferencije Shift najavljuje strateški pomak u svom poslovanju stavljajući u fokus developere.

ILLUSTRATIONS CORONA VIRUS FRENCH BELGIAN BORDER PROBLEMI SE GOMILAJU Na mukama zbog Brexita: Tisućama vozača prijete kazne i do 15.000 eura

Akvizicija za Infobip znači organizaciju vlastite Infobip Shift konferencije, ali i platformu za područje poslovanja kojim će se baviti potpuno novi Developer Experience odjel. Jedna od glavnih zadaća ovog odjela bit će stvaranje najveće globalne developerske konferencije i to u Hrvatskoj, što će našu zemlju dodatno pozicionirati na IT karti svijeta.

Ivan Burazin, osnivač i CEO tehnološke konferencije Shift, ujedno je imenovan članom Uprave za developersko iskustvo (Chief Developer Experience Officer) u Infobipu. Akvizicija će ujedno omogućiti širenje Infobip Shift konferencije u svijetu, prvo u SAD-u, a potom i u Latinskoj Americi te jugoistočnoj Aziji, što će definitivno značiti transformaciju uspješnog regionalnog igrača u globalnog. To su najvažnije crte koje su za nas istaknuli u Infobipu a još informacija o akviziciji dali su nam Izabel Jelenić, suosnivač i tehnički direktor Infobipa te Ivan Burazin koji, dakle, postaje član Uprave za developersko iskustvo u Infobipu.

 | Autor :

- Radi se o klasičnoj akviziciji u kojoj Shift organizacija, kao i sva prava, brend i logotip postaju dio Infobipa, a Shiftov vrhunski tim postaje dijelom Infobip obitelji. Sama konferencija će od sada nositi naziv „Infobip Shift“. Ono zbog čega nas ovaj trenutak posebno veseli jest autonomija u nastavku produkcije samog eventa i sadržaja, stoga svi posjetitelji mogu očekivati jednaku atmosferu kao i do sada. S druge strane, konferencija će sada imati i financijsku i logističku podršku globalno uspješne i prepoznatljive kompanije jednoroga, a što će nam omogućiti da možemo krenuti u organizaciju nečega na takvoj razini o kojoj smo prije samo sanjali, rekao nam je Ivan Burazin. Izabel Jelenić istakao je kako će ova akvizicija omogućiti objema kompanijama nove ekspertize i poslovne mogućnosti u području organizacije tehnoloških konferencija.

5G NOKIA Zašto treba brzo usvojiti 5G i koji je njegov stvarni potencijal

- Infobipu je cilj pomoći u podizanju konferencije na još jednu dodatnu razinu, pogotovo po pitanju produkcije, a sve kako bi se smanjila kompleksnost organiziranja, ali i ono najvažnije – unaprijedilo iskustvo praćenja i sudjelovanja, bilo da govorimo o nekim budućim online ili offline izdanjima konferencija. Cilj nam je zajedno vrlo uspješnu i prepoznatljivu regionalnu pretvoriti u vodeću svjetsku developersku konferenciju. Osim toga, Ivan u svojoj novoj ulozi kao član Uprave Infobipa za developersko iskustvo vodit će potpuno novi Developer Experience odjel u kojemu će fokus biti na raznim internim i eksternim inicijativama usmjerenima prema osnaživanju developera i developerske zajednice, rekao je suosnivač Infobipa. Nastavio je kako je Infobip akvizirao cijelu Shift franšizu koja pod Ivanovom vodstvom već više od 10 godina vrlo uspješno organizira developerske, fintech i AI konferencije.

- Također, ovime se Ivan pridružuje Infobipu kao član Uprave za developersko iskustvo (Chief Developer Experience Officer) zajedno s cjelokupnim Shift timom kojeg vodi i koji će uz podršku cijelog Infobipa nastaviti raditi kako su radili i do sada. Drago nam je da je naše dugogodišnje poznanstvo i suradnja s Ivanom sada dobila jedan odličan nastavak kojemu se veselimo i koji će svima biti jak vjetar u leđa za dalje, rekao je Izabel Jelenić. Jasno je kako pandemija uvjetuje cijeli niz stvari oko organizacija masovnih događaja, no Burazin je optimističan oko nove konferencije zakazane za rujan.

Pokušajte! Gledajte u ove krugove 20 sekundi i otkrijte pod kolikim ste stresom!

- Ako situacija s pandemijom koronavirusa dopusti, najveća promjena bit će sama veličina konferencije. Ove godine planiramo jednu sasvim novu, senzacionalnu razinu – developersku konferenciju koja će biti još veća od bilo kojeg izdanja Shifta do sada, na tri odvojena stagea. Cilj nam je jednoj takvoj offline konferenciji u Hrvatskoj dati pravu svjetsku dimenziju, rekao je novi član uprave Infobipa koji najavljuje kako će Shift konferencija sada izrasti u više događaja.

- U planu nam je organizacija više događaja, no ono što želimo i prema čemu gledamo je konferenciju u Hrvatskoj dići na samu svjetsku razinu u svim aspektima – od produkcije do samih gostiju, nakon čega bismo taj recept replicirali diljem svijeta. Idući korak bila bi konferencija na tlu SAD-a te nakon toga jugoistočna Azija i Latinska Amerika. Dakako, ekipa oko Shifta će sigurno asistirati Infobipu u događajima koje će tvrtka sama organizirati jer Shift ima vrhunski tim stručnjaka po pitanju organizacije konferencija, rekao je Burazin.

 

Primorsko-goranska županija ide u strogu karantenu: Zatvaraju se ugostiteljski objekti, škole prelaze na online nastavu

Što je istina, a što mit?
Treba li nam baš 8 sati sna, 8 čaša vode ili 10.000 koraka dnevno? Evo što kažu stručnjaci
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Rokijana:

    Opet odlične vijesti. Posebno mi je drago ča je Infobip prepoznao potencijal Splita izvan dosadašnjih okvira. Taj mediteranski biser, gotovo uništen 80ih u galopirajućem razvoju za mediteran neprimjerenih industrija, ima šansu da se regenerira putem informatičkog sektora. Samo neka sada ... prikaži još!da splićani, nakon turizma, iskoriste priliku pruženu im iz Istre i bit će to savršeni grad za rad i život. Još jednom pohvale vizionarima iz Vodnjana. Iako im to nije niša, nadam se da u budućnosti neće skroz zaobići digitalnu medijsku industriju, prvenstveno po pitanju TV prava, jer hrvatska tu zaista tone, a mogla bi biti močna.

  • Favorit:

    Bravo infobip!!