Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULAŽU 30 MILIJUNA DOLARA

IBM poslao izazov svim programerima svijeta: Spasite svijet od prirodnih katastrofa

Uragan Nate
Foto: Reuters/Pixsell
1/14
24.05.2018.
u 15:01

- Pozivamo sve programere svijeta da nam se pridruže i vrhunske tehnologije iskoriste za izradu rješenja koja će pomoći ljudima, zajednici i društvu u cjelini, poručili su iz IBM-a

Potresi, erupcije vulkana, uragani i poplave lani su označili jednu od globalno najgorih godina prirodnih katastrofa. Posljedice su mogle biti još i gore da nije novih tehnoloških rješenja. Tako smo prošlog ljeta svjedočili izuzetno sofisticiranim praćenjem snažnih uragana u atlantskom oceanu, što je pomoglo da se stanovnici ugroženih područja na vrijeme pripreme na najgore. 

Suočavanje s prirodnim katastrofama i dalje je veliki izazov, a povodom toga upravo se razvija velika globalna velika akcija koja je danas i javno objavljena. Iz američke kompanije IBM pozvali su sve programere svijeta da "naprave rješenja koja će nas bolje braniti od katastrofa i nepogoda". 

IBM i globalna inicijativa Call of Code udružile su se u projektu koji treba rezultirati inovativnim primjenama tehnologija umjetne inteligencije, računalstva u oblaku, obrade golemih količina podataka i blockchaina, u obrani od prirodnih katastrofa, nesreća i drugih nepogoda koje se sve češće događaju.
 
Tim povodom IBM se obvezao da će tijekom pet godina donirati 30 milijuna američkih dolara globalnoj inicijativi za izradu boljih rješenja za obranu od katastrofa.
 
Tvrtka IBM s partnerima pokreće globalnu inicijative "Call for Code", što je ambiciozni projekt koji treba okupiti startup tvrtke, akademsku zajednicu i softverske kompanije u suprotstavljanju jednom od najvećih društvenih problema današnjice: izradi boljih rješenja za prevenciju, pravodobnu reakciju i brži oporavak od prirodnih katastrofa. 

Tijekom glavnog uvodnog govora na skupu VivaTech Conference, u Parizu, u Francuskoj, predsjednica uprave i izvršna direktorica tvrtke IBM, Ginni Rometty pozvala je svjetsku tehnološku industriju na zajedničku akciju kojom se treba ostvariti bolja budućnost ljudske zajednice.

Cilj inicijative je ujediniti programere iz cijelog svijeta kako bi - na tehnologijama kao što su cloud, umjetna inteligencija, blockchain i Internet stvari - razvijali rješenja kojima će se društvo moći bolje suprotstaviti izazovima kakve donose prirodne katastrofe, razne nepogode i drugi ekstremni događaji.
 
„Mi u IBM-u svakodnevno se koristimo dobrobitima koje nam donose tehnologije kao što su umjetna inteligencija, Blockchain, Internet stvari i računalstvo u oblaku, kako bismo iskoristili neke od najvećih prilika u poslovanju. Sad, s inicijativom Call for Code, pozivamo sve programere svijeta da nam se pridruže i te iste vrhunske tehnologije iskoriste za izradu rješenja koja će pomoći ljudima, zajednici i društvu u cjelini“, izjavio je Bob Lord, IBM-ov chief digital officer.
 
Organizacije Call for Code, IBM i David Clark Cause udružile su se s Ujedinjenim narodima u njihovim projektima za promicanje ljudskih prava i humanitarnim akcijama. Organizacija Call for Code u inicijativu je uključila i američki Crveni križ, koji će na nove načine pružati pomoć žrtvama katastrofa.

Uragan Nate
1/23

 

Komentara 1

VJ
Vl jedi govna
21:10 06.10.2018.

Bolje da se ulove lopate i krampa i dignu zid uz more di bi moglo doć do problema

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije