Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Huawei predstavio osam novih studenata koji su završili Seeds for the Future program

Osam hrvatskih studenata dobilo priliku za praksu u Huaweiju, upoznali se s novim tehnologijama i kineskom kulturom
22. prosinca 2021. u 08:30 537 prikaza
Huawei
Pogledajte galeriju 1/4

Uspješno je završeno treće izdanje edukacijskog programa „Seeds for the Future“ u kojem je sudjelovalo osam studenata preddiplomskih i diplomskih studija iz Hrvatske. Tijekom 8-dnevnog programa studenti su od vrhunskih stručnjaka učili o poslovanju Huaweija, te naprednim tehnologijama kao što su 5G, umjetna inteligencija i računarstvo u oblaku.

Nastavak je to uspješne suradnje Huaweija i Hrvatske koja se provodi na temelju dva Memoranduma o razumijevanju i suradnji iz 2019. godine koji su sklopljeni sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva.

Huawei | Autor :

“Vlada Republike Hrvatske visoko na listi prioriteta ima ulaganje u mlade, digitalizaciju i jačanje međunarodne suradnje. Koliko su nove tehnologije i brza prilagodba ključni, uvjerili smo se posebno u posljednje dvije izazovne pandemijske godine i zato smo sigurni kako će i ova generacija nastaviti s entuzijazmom usvajati nova znanja kojima će istinski mijenjati hrvatsko društvo. Ovim putem želio bih se zahvaliti i predstavnicima četiriju hrvatskih STEM fakulteta,  a to su Fakultet organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu, Tehnički fakultet (RITEH) Sveučilišta u Rijeci, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) Sveučilišta u Splitu i  predstavnicima Veleučilišta Algebra - koji su se zajedno s nama uključili u promociju ovog hvalevrijednog programa među svojim studentima i polaznicima”, istaknuo je Bernard Gršić, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva.

U ovogodišnjem izdanju Seeds for the Future programa sudjelovali su studenti s najboljih hrvatskih fakulteta, među kojima je i student Pero Radić s diplomskog studija Informacijsko i programsko inženjerstvo na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

Huawei | Autor :

Prijavio sam se na Seeds for the Future jer sam htio proširiti svoja znanja, a čuo sam i jako dobra iskustva prijašnjih generacija. Ono što mogu vidjeti već sada jest da su mogućnosti zaista ogromne, a IT industrija raste sve brže. Hvala Huaweiju na prilici da naučimo ponešto i o kineskoj kulturi, a nadam se da ćemo imati prilike raditi na i nekim budućim projektima”, izjavio je Pero Radić.

“Veliko nam je zadovoljstvo što Seeds for the Future nastavljamo i ove godine. Razmjena znanja i otvaranje prilika za učenje o novim tehnologijama od iznimne je važnosti za Huawei, a sigurni smo da će studentima stečena znanja biti od velike koristi u praksi. Hvala našim partnerima na ovom projektu, Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva, koji su odigrali ključnu ulogu u organizaciji programa”, dodao je Kevin Zhang Qiming, glavni direktor Huawei Technologies Hrvatska.

Huawei | Autor :

Zadovoljstvo suradnjom i važnost ovakvih programa naglasili su i Nj.E. veleposlanik Narodne Republike Kine u Hrvatskoj Qianjin Qi, Nj.E. veleposlanik Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini gospodin Dario Mihelin, te voditelj samostalne službe za koordinaciju politika, europskih poslova i međunarodnu suradnju Ministarstva znanosti i obrazovanja Staša Skenžić.

tužne priče glumaca
Imali su slavu i novac, a zbog loših odluka završili su na prosjačkom štapu, neki i ispred pučke kuhinje
američki nosač zrakoplova USS Carl Vinson
OZLIJEĐENO SEDAM OSOBA
Drama u Južnom kineskom moru: Američki F-35 srušio se na nosač aviona, pilot se katapultirao