Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Huawei P9 – Uljepšaj si selfije

Huawei P9
Foto: PR FOTO
1/27
PR
Autor
PR članak
23.05.2016.
u 09:30

Huawei je prepoznao kako su kupci pametnih telefona sve više usmjereni na fotografske mogućnosti svojih uređaja te je kompanija ostvarila suradnju s najboljom tvrtkom u tom području Leicom.

Dvostruka kamera, dvostruka zabava

Dvije kamere na stražnjoj strani zajedno djeluju kako bi korisnicima omogućile snimanje superiornih fotografija – detalja, dubinske oštrine i boja. Huawei P9 istinski snima sjajne fotografije u uvjetima slabog osvjetljenja jer dvostruka kamera jamči više svjetla i detalja koje može zabilježiti.

Dvije kamere možda izgledaju jednako, ali namjene su im sasvim različite. RGB kamera uređaja specijalizirana je za bilježenje boja, dok je monokromatska kamera sjajna u hvatanju detalja.

Besprijekornom kalibracijom parametara kamera uređaja, svaki način rada vjerno prikazuje boje i stile tvrtke Leica. Odabirom monokromatskog načina rada, P9 korisnici mogu svoje uređaje koristiti kao prave crno-bijele fotoaparate koji snimaju snažne i evokativne fotografije.

Veliki otvor blende na P9 korisnicima omogućuje eksperimentiranje inovativnim vizualnim efektima kako bi kreirali jedinstvene fotografije i sadržaj. P9 olakšava svojim korisnicima prilagođavanje otvora blende kamere kako bi se postigli efekti dubine polja, dok objekt koji je u prvom planu ostaje oštar.

Uz to, kamere prati i automatska hibridna flash jedinica, koja sjajno radi u uvjetima kad je fokus na više točaka – od slikanja u krupnom planu do složenijih scena te situacija u lošim uvjetima osvjetljenja.

Snimite savršeni selfie

Huawei P9 posjeduje 8-megapikselnu prednju kameru s f/2.4 otvorom blende. Ako ste zaljubljenik u selfije, potrebno je aktivirati tzv. perfect selfie način rada. Uz pomoć uputa na zaslonu, bit ćete u mogućnosti snimiti niz fotografija iz različitih uglova i na njih primijeniti željenu razinu uljepšavanja. Nadalje, P9 će automatski iste postavke primjenjivati na sve daljnje fotografije.

Foto: PR FOTO

Uz načine snimanja Leice: standardni, žive boje i blage boje, ovisno o osobnim preferencijama vlasnika uređaja, tu je veliki popis Huawei filtara koji su dostupni za uređivanje fotografija.

Rukavica u lice DSLR aparata

Pro mode način rada omogućuje korisniku potpunu kontrolu nad funkcijama kamere. Jednostavno se aktiviraju i koriste, ali zahtijevaju određenu razinu znanja. Profesionalcima ova kamera nudi mogućnosti snimanja fotografije na profesionalnoj razini. Pro mode i stativ te Night shot način rada i mnogi će svom DSLR aparatu pružiti zasluženi odmor.

Huawei je toliko ponosan na svoju kameru te se udružio s 15 svjetski poznatih fotografa koji su prvi isprobali mogućnosti ove kamere tj. kamera. Tako vizuale kampanje potpisuje svjetski poznati modni fotograf Mario Testino, a na projektu su sudjelovali i Mary McCartney, fotograf časopisa National Geographic David Guttenfelder, Reuben Krabbe iz zajednice ekstremnih sportaša Banff, Conde Nast Traveler magazin te poznata fotografska zajednica Eye Em. Snimali su seriju fotografija P9 uređajem nadahnutih revolucionarnim mogućnostima ovog jedinstvenog pametnog telefona.

Pa ako vam zatreba inspiracija, evo nekoliko njihovih fotografija snimljenih s P9.

Foto: PR FOTO

Želite prijaviti greške?