Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U11

HTC predstavio svoj najnapredniji pametni telefon

HTC U11
Foto: HTC
1/7
05.06.2017.
u 12:57

HTC predstavio novi mobitel i nada se dobroj prodaji. Naime, rubovi osjetljivi na dodir inovacija su koja tek treba potpuno osvojiti korisnike

Najnapredniji pametni telefon – U11 – HTC je predstavio protekli tjedan u Zagrebu. Riječ je o prvom telefonu na svijetu s revolucionarnom metodom upravljanja njegovim funkcijama pritiskom na rubove uređaja, te čak s tri pametna AI asistenta.

– Prije 20 godina, očekujući sve intenzivnije korištenje prometa podataka, proizveli smo prvi uređaj koji je podržavao bežični prijenos podataka te imao zaslon osjetljiv na dodir. Nekoliko godina kasnije, taj su isti uređaj ljudi prozvali smartphone. Godine 2007. proizveli smo prvi pametni telefon sa zaslonom osjetljivim na dodir te s razvojem 4G mreže podržali android ekosistem. Danas, u 2017., očekujući 5G mrežu, pripremamo se za pametni telefon budućnosti i predstavljamo HTC U11 – pohvalila se Petra Razić, regionalna direktorica HTC-a, i dodala da se obilježava i 20 godina poslovanja kompanije HTC.

Najintrigantnija je na novom HTC-ovu mobitelu tehnologija eEdge Sense ili upravljanje stiskanjem rubova telefona. Naime, jednostavnim stiskom, HTC Edge Sense omogućuje korištenje telefona na jednostavan način. Primjerice, usmjerite telefon, stisnete rubove i snimite fotografiju. Gestu stiska možete dodatno prilagoditi: otvorite e-mail jednim stiskom ili pokrenite igru ili neku drugu aplikaciju.

Za još bolju funkcionalnost. Inače ima glavnu kameru rezolucije 12 MP, dok nova prednja kamera sad kombinira visokorezolucijski 16 MP. HTC U11 dobiven je kombiniranjem 3D stakla sprijeda i straga. HTC U11 otporan je na vodu pa se ne morate bojati prskanja, prolijevanja tekućine po uređaju ili potapanja uređaja. Bit će dostupan u lipnju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije