Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HT SE POHVALIO REZULTATIMA

Jesu li najbrži? Prosječna brzina preuzimanja mobilnih podataka od 86,05 Mbit/s

Boris Drilo
Foto: HT
1/7
14.07.2020.
u 15:26

HT je ostvario znatno bolje rezultate u brzinama mobilnih preuzimanja i učitavanja od drugih mobilnih operatora u Hrvatskoj postigavši Speed Score od 70,71 Mbit/s s prosječnom brzinom od 86,05 Mbit/s za preuzimanje i 17,43 Mbit/s za učitavanje podataka, prema Ookla mjerenjima

HT drugu je godinu zaredom dobio čak dvije Ookla nagrade - za najbržu mobilnu mrežu u Hrvatskoj („Fastest Mobile Network“) i za najbolju mobilnu pokrivenost („Best Mobile Coverage“), pohvalili su se  danas HT-ovci na konferenciji za novinare.

Nagrade je dodijelila Ookla, tvrtka za testiranje i analizu kvalitete pristupa internetu. Testiranje na Ookla Speedtest platformi je besplatno i korisnici testiraju mrežu putem koje pristupaju Internetu u stvarnom okruženju i na vlastitim uređajima, što daje uvid u njihovo korisničko iskustvo.

HT je tako ostvario, tvrde, znatno bolje rezultate u brzinama mobilnih preuzimanja i učitavanja od drugih mobilnih operatora u Hrvatskoj postigavši Speed Scoreod 70,71 Mbit/s s prosječnom brzinom od 86,05 Mbit/s za preuzimanje i 17,43 Mbit/s za učitavanje podataka. Rezultati sa 243.273 lokacije u Hrvatskoj na mrežama svih mobilnih operatora pokazali su kako mreža HT ima najbolji Coverage Score s postignutih 816 bodova, odnosno mobilnu mrežu korisnicima dostupnu na 99,90 posto testiranih lokacija, dok je 4G mreža korisnicima dostupna na 91,40 posto testiranih lokacija.

„Kontinuitet ulaganja u kvalitetu mobilne mreže HT-a najbolje se vidi iz priznanja koja dolaze od samih korisnika. Ookla nagrade reflektiraju osobno korisničko iskustvo zbog čega su globalno najcjenjeniji i najreferentniji pokazatelji kvalitete mobilne mreže. Izrazito smo ponosni što smo ove certifikate ostvarili tijekom Covid-19 pandemijskog vala koji je donio drastično povećanje telekomunikacijskog prometa. HT kao najveći privatni investitor u digitalizaciju Hrvatske, nastavit će s ulaganjima u gigabitnu budućnost Hrvatske uključujući implementaciju optike do kućanstava i 5G mrežu. Samo ove godine postići ćemo rekordne brojke u pokrivanju hrvatskih kućanstava optikom od 80.000 što je 60 posto povećanje u odnosu na prošlu godinu. Unatoč korona-situaciji ostajemo na realizaciji našeg inicijalnog investicijskog plana. Ove investicije su ključne za gospodarski oporavak Hrvatske i brzu tranziciju prema digitalnom društvu“, izjavio je Boris Drilo, član uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije HT-a.

Prvu 5G testnu baznu postaju u Hrvatskoj HT implementirao je još u ožujku 2019. , a do danas je implementirano 20 pilot baznih postaja (Samobor, Zagreb, Krk, Osijek) te se intenzivno radi na testiranju funkcionalnosti i performansi 5G tehnologije i pripremi za komercijalni rad kada bude dodijeljen potreban radio frekvencijski spektar.

Uz 5G, HT nastavlja intenzivnu izgradnju optičke infrastrukture do kućanstava. U prvoj polovici godine, optičkom infrastrukturom je pokriveno 20.000 kućanstava i poslovnih subjekata, uključujući 80 posto Raba kao prvog gigabitnog otoka u Hrvatskoj. U tijeku je priprema i realizacija optičke infrastrukture na dodatnih 60.000 kućanstava i poslovnih subjekata do kraja godine.

.
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar peacemaker
peacemaker
22:02 14.07.2020.

Britanija uklanja Huawei opremu za 5G mrežu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije