Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Novi Rimčev bicikl imat će eSIM

Nova generacija Greyp bicikla, putem HT-ovog eSIM profila, razmjenjivat će podatkovni promet između samog vozila te web i mobilnih aplikacija bez potrebe za fizičkom SIM karticom
22. rujna 2017. u 12:52 2 komentara 1948 prikaza
Mate Rimac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatski Telekom i hrvatski proizvođač električnih bicikala Greyp, sestrinska tvrtka Rimac Automobila, sklopili su suradnju za novi model Greyp električnog bicikla, koji će HT podržati novom inovativnom uslugom eSIM, priopćio je danas HT.

Mate Rimac CAMEL GROUP Velika investicija za Rimca: Kinezi ulažu 30 milijuna eura

"To je velika inovacija na hrvatskom tržištu, ali i unutar Deutsche Telekom grupe, a povezani električni bicikl očekuje se na tržištu iduće proljeće", navodi HT.

Kažu da eSIM predstavlja veliki tehnološki iskorak jer zamjenjuje korištenje fizičkih SIM kartica i omogućava raznim uređajima samostalnu povezivost. Tako će nova generacija Greyp bicikla, putem HT-ovog eSIM profila, razmjenjivati podatkovni promet između samog vozila te web i mobilnih aplikacija bez potrebe za fizičkom SIM karticom.

Greyp bicikl ima niz odličnih značajki poput automatskog video snimanja, praćenja tjelesnog stanja vozača, alarma, daljinskog upravljanja i razmjene podataka putem društvenih mreža. Neke od ostalih funcionalnosti su automatic distress call na temelju podataka G-senzora i žiroskopa; prikaz, logiranje i upravljanje motorom na temelju otkucaja srca vozača; prikupljanje i prikaz brzine, pređene udaljenosti, potrošenog Wh, potrošenih kalorija, trajanja vožnje i sl.

- Kada smo pokrenuli eSIM funkcionalnost, među prioritetima su nam odmah bila pametna vozila. Greyp se idealno uklapa u našu strategiju širenja eSIM tehnologije, jer je riječ o inovativnom hrvatskom proizvodu koji svojim električnim pogonom ne opterećuje okoliš. Sigurni smo da će eSIM uskoro biti globalni standard u ponudi pametnih uređaja, a HT će se pobrinuti da svojim korisnicima ponudi sve više uređaja koji podržavaju tu uslugu - izjavio je Richard Brešković, direktor Marketinga za privatne korisnike u HT-u.

Fizičku SIM karticu u biciklu će u potpunosti zamijeniti čipset koji će podržavati eSIM uslugu HT-a i koji će omogućiti podešavanje postavki za priključke pojedinačnih korisnika preuzimanjem eSIM profila na različite uređaje. U sljedeće dvije godine očekuje se da prosječni korisnik imati i više od četiri povezana uređaja, a eSIM tehnologija omogućit će lakšu povezivost korisnika na više uređaja.

Mate Rimac 'Vraćamo i Hrvate' Rimac otkrio u što će uložiti 30 milijuna eura Rimac Concept_One Ugledni časopis Britanski Autocar isprobao Rimčev Concept_One: 'Oduzima dah' Mate Rimac U potrazi Rimac traži 25 zaposlenika - evo koja su radna mjesta otvorena

VIP izdvaja za Vas