Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Hrvatski inovatori osvojili devet nagrada na INTARG-u u Katowicama

Najuspješniji hrvatski izlagač bio je Zvonimir Viduka koji je za svoju inovaciju "Sustav za automatsko zaustavljanje vlakova AP AUTOSTOP" nagrađen platinom
24. lipnja 2018. u 00:15 1 komentara 138 prikaza
Foto: SHI
Pogledajte galeriju 1/3

Hrvatski inovatori i poduzetnici postigli su izniman uspjeh na 11. Međunarodnoj izložbi komercijalnih i znanstvenih inovacija INTARG 2018 u Katowicama gdje je sedam hrvatskih inovatora i poduzetnika osvojilo devet nagrada, a najuspješniji hrvatski izlagač bio je Zvonimir Viduka iz tvrtke ALTPRO d.o.o.

turizam SVJETSKI VRH Hrvatska osvojila 3. nagradu na natjecanju za izvrsnost i inovacije u turizmu!

INTARG 2018 završen je u subotu u Međunarodnom kongresnom centru u Katowicama gdje su u konkurenciji brojnih poljskih inovacija iz 12 vrhunskih znanstvenih institucija i 14 država hrvatski inovatori ostvarili veliki uspjeh.

Najuspješniji hrvatski izlagač bio je Zvonimir Viduka koji je za svoju inovaciju "Sustav za automatsko zaustavljanje vlakova AP AUTOSTOP" nagrađen platinom, priopćio je u subotu navečer tajnik Savez inovatora Zagreba Neven Marković.

 | Autor : Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Hrvatska je prepoznata u svijetu kao zemlja inovatora

Hrvatska je u svijetu prepoznata kao zemlja inovacija, a samo od početka ove godine naši su se inovatori predstavili na četiri velike svjetske izložbe inovacija – u malezijskom Kuala Lumpuru, Moskvi i Iasiu, a kući su se vratili s brojnim priznanjima, nagradama i komercijaliziranim inovacijama. Takav su uspjeh upravo ponovili i u Poljskoj.

Ostali uspješni hrvatski izlagači su dobitnici zlatnih odličja - Mirjana Brlečić, Priroda liječi d.o.o. za inovaciju "Hyaluron+Vitamins intenzivna revitalizirajuća linija", Melita Pavlek Moćan i Mira Moćan, COSMEL d.o.o. za inovaciju "Collagen cream C-vitamin+ hyaluron skin matrix repair", te Vjekoslav Majetić, DOK-ING d.o.o., za inovaciju "Rudarski buldožer MVD-XLPD“.

Poliklinika Optical Express i Mental Training Center Inovativni program Poznati Hrvati isprobali revolucionarne tehnološke inovacije

Srebrno odličje osvojila je Sanja Lončarek, LELS za inovciju "LELS – drvene natikače s promjenjivim gornjištem".

Kako je istaknuto, inovatori su osobito ponosni na nove uspjehe mladih zagrebačkih inovatora, učenika Tehničke škole Zagreb - Filipa Bošnjaka, s mentorom Željkom Blažekom. Njihov Model stroja za sortiranje proizvoda nagrađen je srebrnim odličjem. Srebro je osvojio i mladi Davor Gusić, a njegovu inovaciju SecuBot je posebnom nagradom odlikovala vodeća Iranska organizacije inovatora.

Cilj Inovacijske misije, koju je pripremila i uspješno provela Hrvatska gospodarska komora (HGK), bio je usmjeren upravo na komercijalizaciju hrvatskih inovacija te na poticanje poslovne suradnje između Hrvatske i Poljske. U sklopu Inovacijske misije hrvatske tvrtke održale su niz sastanaka s potencijalnim poslovnim partnerima iz Poljske.

 | Autor : Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

Izložba je za njih bila poticaj da pokušaju stvoriti novu platformu kojom će povezati znanstvena i istraživačka područja s poslovanjem. Hrvatskim inovatorima omogućeno je da drugim svjetskim inovatorima i tvrtkama prezentiraju svoje rezultate, a uz njih i specijaliziranoj i otvorenoj javnosti.

Poslovni sastanci održani su s posebno inovativnim tvrtkama, znanstveno-tehničkim parkovima i centrima, znanstvenim ekipama, pojedinačnim istraživačima, sveučilištima, institucijama i drugim organizacijama i tvrtkama bez kojih istraživanje, razvoj i inovacije te njihova primjena u praksi ne bi bili mogući.

Robotika SJAJNI INOVATORI! U Seoulu sedam medalja za hrvatske inovacije

Organizatori ovogodišnjeg nastupa hrvatskih inovatora su Savez hrvatskih inovatora i Savez inovatora Zagreba uz potporu zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića i HGK.

pauk Patenti Izumili su paukovu svilu bez pauka i tuš koji štedi vodu 'Inovacije ili nestanak' - samo najpametniji igrači opstaju PROMO 'Inovacije ili nestanak' - samo najpametniji igrači opstaju
aa
MBA titula
Ne propustite priliku za stipendiju za MBA program: Je li to formula za uspjeh?

A1 izdvaja za Vas

  • midea:

    Hrvatska je u svijetu prepoznata ali nije u stanju svim tim inovatorima pružati potporu kako bi se te inovacije proizvodile u Hrvatskoj , zašto ? Zato što nismo samostalna i suverena država , ako EU mafija kaže nama potpora za ... prikaži još!a privatne poduzetnike naš HDZSDP liže stražnjicu europskoj komisiji!