Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Hrvatski entuzijasti kreirali društvenu mrežu za gejmere

Od pokretanja mreže na nju se registriralo više od 7000 korisnika, većinom iz zemalja Europe i Sjeverne Amerike.
20. srpnja 2011. u 15:36 2 komentara 20 prikaza
gamersbook

Gamersbook, društvena mreža za ljubitelje videoigara, projekt je Web.Burze i skupine ambicioznih mladića iz Splita stvoren u Hrvatskoj, a namijenjen svjetskom tržištu, prije svega igračima svih žanrova i platformi, ali i proizvođačima te izdavačima igara – rekao nam je Vanja Bertalan, direktor Web.Burze.

Proizvođači i izdavači sudjeluju u Gamersbooku tako da pišu o svojim proizvodima, a mreža im služi kao alat preko kojeg mogu dobiti povratnu informaciju o nekom naslovu. Gamersbook ima sve aspekte socijalne mreže, novinskog portala i svojevrsne “Wikipedije” za igre. Od pokretanja mreže na nju se registriralo više od 7000 korisnika, većinom iz zemalja Europe i Sjeverne Amerike. S područja regije otprilike je 30 posto korisnika.

– Nastojimo "slušati“ svoje korisnike, gejmere i izdavače igara te razvijamo projekt na temelju povratnih informacija koje od njih dobivamo. Nakon ljeta slijedi niz novina i promjena. To radimo jer želimo da svi "gejmeri", bez obzira na svoje specifične interese, pronađu na Gamersbooku svoje mjesto – istaknuo je Bertalan.

Ivo Žinić
Politički kraj još jednog HDZ-ovca
Žinić gubi kuću koju mu je ‘darovala’ država?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • ordinaryhandsome:

    Zgodna konkurencija Gamespotu? Sad da ne umanjim entuzijazam koji je pohvalan, lakše je i jeftinije održavat jedan poveći autoservis s 10 ljudi nego donekle, mrvicu donekle ozbiljan info portal. Eto mali savjet ak dečkima krene osobito ak hitaju na međ tržišta ;)

  • pipica:

    Hrvatski entuzijasti kreirali društvenu mrežu za gejmere . e jebo ti njiha