Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studija

Hrvata na Facebooku više od Slovenaca i Austrijanaca

facebook
AFP
01.09.2010.
u 18:21

Bez interneta odsječenima od svijeta osjeća se 83 posto hrvatskih građana, za razliku od 65 posto Slovenaca i “samo” 51 posto Austrijanaca.

Hrvati su mnogo ovisniji o internetu i društvenim mrežama, najviše o Facebooku, od Slovenaca i Austrijanaca, pokazuje studija Telekom Austrija grupe, u čijem je vlasništvu hrvatski mobilni operater Vipnet,  koja je jučer predstavljena na Europskome forumu u austrijskom Alpbachu. Bez interneta odsječenima od svijeta osjeća se 83 posto hrvatskih građana, za razliku od 65 posto Slovenaca i “samo” 51 posto Austrijanaca.

Istraživanje o navikama korištenja novim tehnologijama i medijima za Telekom Austrija provela je agencija GfK u kolovozu, na reprezentativnu uzorku od po 500 korisnika interneta u svakoj od triju zemalja u kojima je austrijski telekomunikacijski operator. Studija pokazuje da hrvatski građani prednjače i po korištenju društvenih mreža. Tako se Facebookom koristi 70 posto Hrvata koji imaju pristup internetu, za razliku od 69 posto Slovenaca i 50 posto Austrijanaca.

U populaciji mlađoj od 29 godina čak 85 posto umreženih Hrvata uključeno je na Facebook, gotovo podjednako kao i Slovenci (86 posto) i više od Austrijanaca (81 posto). Gotovo nevjerojatnim čini se podatak da među mlađima od 19 godina gotovo 100 posto Hrvata koji su na internetu ima i svoj profil na Facebooku. Korisnici interneta u Hrvatskoj kao izvoru informacija najviše vjeruju Wikipediji (61 posto), televiziji (53 posto) i novinama (49 posto). Po pouzdanosti informacija slijede online mediji, internetski forumi, YouTube, a najmanje povjerenja ima se u Facebook (samo 15 posto).

Ključne riječi

Komentara 20

KR
krasnayi
18:39 01.09.2010.

hrvati imaju vise vremena od austrijanaca i slovenaca.oni nemaju drugog posla!

MI
mixer
18:43 01.09.2010.

Ne kužim što je tu čudno... pa imamo više zaposlenih u državnim službama nego Slovenija i Austrija zajedno...

OB
-obrisani-
18:50 01.09.2010.

Ja imam 4 profila na face,u vladi i 2 kod kuće Kad se uzme da svaki hrvat ima po 1 ili 2 profila,dolazi se do zakljućka kako je 160% građanstava RH ovisno o facebooku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije