Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI MOBITEL

HMD Global lansirao nasljednika 7Plus - Nokiju 8.1

Nokia 8.1
06.12.2018.
u 10:52

Prvi Nokijin pametni telefon s novim Android Pie 9.0 operativnim sustavom

HMD Global lansirao je novi pametni telefon iz brenda Nokia. U Dubaiju su predstavili Nokiju 8.1. Radi se o smartfonu srednje kategorije, no istovremeno sadrži obećavajuće specifikacije i nove tehnologije. Tako je i HMD Global snažnije zakoračio u oštru utakmicu plasiranja snažnijih mobitela s povoljnijim cijenama.

 -  S uređajem Nokia 8.1 još dalje pomičemo granice u kategoriji cjenovno povoljnih flagshipa. Nudimo ubrzane performanse uz prvoklasni procesor, dvostruku kameru s vodećim senzorom u industriji, OIS i ZEISS optiku za fotografiranje pri slaboj rasvjeti i našu novu PureDisplay tehnologiju zaslona, izjavio je Juho Sarvikas, Chief Product Officer HMD Globala. 

Novi model ima Full HD zaslon od 6,18 inča s HDR 10 podrškom. Kućište je izrađeno od stakla s prednje i stražnje strane, s aluminijskim okvirom. Koristi se jači čipset u odnosu na prethnodni model 7Plus - Qualcommov Snapdragon 710 sa 4GB RAM-a. Obećaje i baterija jakog kapaciteta (3.500 mAh), a stiže i s novim operativnim sustavom - Android Pie 9.0. Podržava dual SIM i ima 64 GB prostora za podatke. 

Stražnja kamera ima dvostruki ZEISS objektiv 12MP/13MP s optičkom stabilizacijom slike i brzim autofokusom. HMD Global hvali i svoju selfie kameru od 20 megapiksela za koju tvrde da odlično snima u uvjetima slabijeg osvjetljenja

Nokia 8.1 će biti na raspolaganju u tri kombinacije boja: plavo-srebrna, čelično-bakrena i željezno-čelična, od sredine prosinca po prosječnoj cijeni od 399€.

VIDEO Kineska tvrtka prestigla Samsung i LG i ušla u povijest: Prvi mobitel sa savitljivim zaslonom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije