Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELO JE, POČELO...

Hamill, Ford i Carrie Fisher vraćaju se u epizodi VII. Star Warsa

Star Wars
02.05.2014.
u 11:20

Radnja će biti smještena 35 godina nakon završetka šestog filma “Povratak Jedija”, a vraćaju se i likovi iz epizoda IV-VI

Počelo je! Pale su prve klape na setu snimanja novog filma iz sage Zvjezdanih ratova. Ali najprije napomena: u nastavku teksta ovaj će se serijal zvati Star Wars jer ga tako i poznajem! OK, dakle početkom travnja počelo je snimanje filma Star Wars Episode VII. Iako je službeni početak snimanja 14. svibnja (u Maroku te vjerojatno u Tunisu, obje zemlje su u prijašnjim filmovima korištene za prikaz planeta Tatooine), u tajnosti je već odrađen prvi set snimanja u pustinjama Abu Dhabija! Većina snimanja obavit će se pak u Londonu.

Odbacili sve tuđe ideje


Što će nam donijeti nova trilogija Star Warsa? Snimat će se epizode VII, VIII i IX, a radnja prvog filma bit će smještena 35 godina nakon završetka šestog filma “Povratak Jedija”. Sedmica će, dakle, biti usmjerena na živote djece glavnih junaka iz originalne trilogije (IV, V i VI). Još se jedino sa sigurnošću zna ono što neće biti u novoj trilogiji, a to je sve što je napravljeno u svijetu Star Warsa izvan filmova i animiranih serija Clone Wars i Rebels (odbacili su sve ideje koje nije osmislio ili odobrio George Lucas). Možemo očekivati i dva spin-off filma najavljena za 2016. i 2018. Prije otkrivanja imena novih glavnih glumaca, potvrđeno je da će se u svijet Star Warsa vratiti originalna postava: Harrison Ford (Han Solo), Mark Hamill (Luke Skywalker) i Carrie Fisher (princeza Leia). Hamill i Fisher uoči snimanja dobili su i trenere kako bi se vratili u formu, a 57-godišnja Fisher izjavila je da bi opet voljela imati istu legendarnu frizuru princeze Leije, samo sada u sijedoj varijanti.

Naknadno je potvrđeno da će se vratiti i Peter Mayhew koji je glumio Chewbaccu iako je taj div od 2,21 metar (!) lani imao zdravstvenih problema te morao na operaciju obaju koljena.

Tehnički, prvi potvrđen lik bio je legendarni droid R2-D2 (još je u 80-ima George Lucas spominjao da će vjerojatno samo droidi R2-D2 i C-3PO biti u svim filmovima). Glasine su da će Anthony Daniels opet glumiti C-3PO, a ne zna se hoće li Kenny Baker opet utjeloviti simpatičnog R2-D2. A moguće je da će se ekipi pridružiti i Billy Dee Williams, odnosno general Lando Calrissian.

Novi junaci – nepoznati glumci

Može se očekivati da će nove glavne uloge opet dobiti manje poznati glumci, kao što je to bilo u 70-ima kada Harrison Ford još nije bio poznat (kao ni Hamill ni Fisher).

Odavno se zna da je redateljsku palicu dobio J. J. Abrams koji ima sreću da u isto vrijeme vodi čak dvije legendarne franšize: i Star Trek i Star Wars! No, dok Abrams dugo nije bio fan Star Treka (da ga citiram: „Svi su moji frendovi voljeli Star Trek, ali ja ga jednostavno nisam kužio, bio mi je previše filozofski“), bio je i ostao veliki ljubitelj Star Warsa.

– Raditi na ovom filmu je nevjerojatan, nadnaravan užitak i velika čast – pohvalio se lani J. J. Abrams gostujući kod Jona Stewarta.

Moram ovdje ubaciti i osobni komentar kao trekkie: E, moj J. J., nemoj od Warsa napraviti što si napravio od Treka! Uzbudljivi su novi Trek filmovi, ali to više nije Star Trek! No ovdje će imati i mentora na setu jer, iako je Lucas prodao prava na franšizu Disneyu, i dalje će imati utjecaja na sagu. On će biti savjetnik te očito onaj koji će odobravati što se smije, a što ne smije. Nadajmo se da to znači da neće biti ni utjecaja iz Disneya ni neke varijante Jar Jar Binksa! Umalo je njegova fotografija završila na ovim stranicama, ali sam zaprijetio: ili ja ili Jar Jar Binks jer za obojicu ovdje nema mjesta!

Scenarij će uz Abramsa supotpisati i Lawrence Kasdan koji je bio jedan od pisaca u V. i VI. epizodi. Glazbu će opet potpisivati John Williams (zar bi moglo biti drugačije?!). Da bi ugođaj bio što vjerniji starim filmovima, prednost će se davati stvarnim lokacijama i maketama, a kinematograf Daniel Mindel snimat će film na 35-milimetarskom filmu s kamerom Kodak 5219. Dakle, jedva čekamo prosinac 2015.!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije