Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cyberspace

Hague: Vlade ne smiju cenzurirati sadržaj na internetu

internet
Reuters
01.11.2011.
u 15:28

U Londonu se održava dvodnevna međunarodna konferencija na kojoj prisustvuju mnoga zvučna imena.

Britanski ministar vanjskih poslova William Hague oštro je osudio odluku Kine i Rusije zbog pokušaja cenzuriranja sadržaja na internetu.
Internet mora ostati otvoren, kazao je Hague i dodao kako internetski prostor ne smije kontrolirati ni jedna vlada, prenosi the guardian.

Kina i Rusija su se zauzele za postizanje međunarodnog sporazuma koji bi uređivao internetski prostor, no Hague smatra kako ljudi imaju razne slobode, a jedna od njih je i pravo na slobodu izražavanja. Također je dodao kako država ne smije raditi zapreke protoku informacija, ideja i dobara.
Kina je poznata zbog cenzuriranja interneta i blokiranja protoka vijesti.

U Londonu se održava dvodnevna međunarodna konferencija o internetskom prostoru na kojoj prisustvuju mnoga zvučna imena poput osnivača Wikipedije Jimmy Walesa i predsjednice Facebooka Joanna Shields, ali i predstavnici iz 60 zemalja.

 

Komentara 1

DO
dobardan
16:10 01.11.2011.

jadni kinezi i rusi sad im se nakon ove oštre osude zasigurno tresu gaće.britanci i ostalih 60 zemalja su vjerovatno zainteresirani i zabrinuti za ruski plin i naftu i kineske minerale.koje budalaštine.kao da netko vodi računa o tome što bleji po selu njegov susjed od kojega je bolji i bogatiji u svakom pogledu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije