Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Tim Turtle s interaktivnom bajkom pobijedio na Hack Itu

Maja Subotić Šušak, Andreja Smetko i Mirela Ćosić članice su tima Turtle koji je osvojio prvo mjesto na prošlotjednom hackatonu
06. studenoga 2017. u 12:43 0 komentara 283 prikaza
Interaktivna bajka donijela je djevojkama i vrijednu nagradu
Foto: PR

Tri djevojke koje čine tim Turtle sa svojim projektom interaktivne bajke pobijedile su na drugom po redu Hack It! hackathonu u organizaciji Hrvatskog telekoma i DT startup akceleratora hub:rauma.

MAKERbuino Makerbuino Domaća igraća konzola odnijela pobjedu i ide na CES u Las Vegas

Pobjednička ekipa koja je predstavila interaktivnu bajku namijenjenu mlađim uzrastima osvojila je glavnu nagradu od 30.000 kuna i mogućnost pristupa startup akceleratoru DT-a.

Aplikacija tima Turtle, iza kojeg stoje Maja Subotić Šušak, Andreja Smetko i Mirela Ćosić, koristi proširenu stvarnost kako bi komunicirala s djetetom putem pametnog telefona.

Ona ga “sluša” i ovisno o ključnim riječima u okolini stvara virtualne predmete i likove.

Glavni kriteriji za izbor pobjednika bili su inovativnost i razvijenost ideje te njen tržišni potencijal. Prilikom osmišljavanja ideje natjecatelji su mogli koristiti najmoderniju tehnologiju današnjice poput virtualne i proširene stvarnosti. Nagradu je pobjednicama dodijelila Nataša Rapaić, članica uprave i glavna operativna direktorica za privatne korisnike Hrvatskog telekoma.

Ovogodišnji Hack It! hackathon okupio je deset timova sastavljenih od dizajnera, programera i mladih stručnjaka iz segmenta marketinga i menadžmenta, koji su 24 sata smišljali inovativna komunikacijska rješenja budućnosti.

Zagreb: Programeri IT tvrke Combis Neostartup Hackathon im je donio izazovan posao u Combisu i rad na superprojektima internet Ekskluzivno Evo koliko je Hrvatima brz internet Hrvatski Telekom Zanima i SAP Stručnjaci HT-a razvili rješenje temeljeno na bihevioralnom pristupu naplati
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.