Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svaka čast

Gradionici nagrada sudaca u Houstonu, šef medalja za Šimu Grbića

Mladi robotičari iz udruge Gradionica osvojili nagradu sudaca u Houstonu
Foto: PR
29.05.2019.
u 16:45

Osnovnoškolci i srednjoškolci iz 3geared ekipe uspjeli su u rekordnom roku osigurati potrebna sredstva za dalek put samostalnom crowdfunding kampanjom i sponzorskom potporom IT tvrtki poput Megatrend poslovnih rješenja

Mladi robotičari iz udruge Gradionica osvojili su nagradu sudaca na FIRST LEGO League World Festivalu u Houstonu, najvećem STEM natjecanju te vrste.

Osnovnoškolci i srednjoškolci iz 3geared ekipe uspjeli su u rekordnom roku osigurati potrebna sredstva za dalek put samostalnom crowdfunding kampanjom i sponzorskom potporom IT tvrtki poput Megatrend poslovnih rješenja koja i interno organizira STEM radionice za djecu svojih zaposlenika.

Od 108 ekipa i u užurbanosti više paralelnih natjecanja s 10.000 natjecatelja, 3geared ekipa suce je oduševila upravo svojim timskim i poduzetničkim vrijednostima koje su se izbrusile kroz igru i LEGO edukaciju, koja se razvija i koristi već 30 godina u suradnji s učiteljima i obrazovnim institucijama diljem svijeta kao što su Carnegie Mellon i MIT.

Zagrebački student FSB-a Šime Grbić osmislio autonomni robot koji za pokretanje koristi stlačeni zrak i njime oduševio svjetske inovatore. Među više od 600 inovacija iz 35 država iz cijeloga svijeta na ovogodišnjem 10. jubilarnom Euroinventu, najvećoj europskoj izložbi inovacija nedavno održanoj u Rumunjskoj, odličan uspjeh postigao je Šime Grbić, mladi inovator i student Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, inače rodom iz Zadra, koji je za projekt vozila pogonjenog pneumatskim ‘mišićima’ osvojio čak šest medalja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije