Naslovnica Tech/Sci SMART - Pogled u tehnološku sadašnjost i budućnost

Gradionici nagrada sudaca u Houstonu, šef medalja za Šimu Grbića

Osnovnoškolci i srednjoškolci iz 3geared ekipe uspjeli su u rekordnom roku osigurati potrebna sredstva za dalek put samostalnom crowdfunding kampanjom i sponzorskom potporom IT tvrtki poput Megatrend poslovnih rješenja
29. svibnja 2019. u 16:45 0 komentara 60 prikaza
Mladi robotičari iz udruge Gradionica osvojili nagradu sudaca u Houstonu
Foto: PR

Mladi robotičari iz udruge Gradionica osvojili su nagradu sudaca na FIRST LEGO League World Festivalu u Houstonu, najvećem STEM natjecanju te vrste.

Utrka legendi bivše Jugoslavije Fićo, buba, yugo... Utrka legendi bivše Jugoslavije - možete li pogoditi tko je pobijedio?

Osnovnoškolci i srednjoškolci iz 3geared ekipe uspjeli su u rekordnom roku osigurati potrebna sredstva za dalek put samostalnom crowdfunding kampanjom i sponzorskom potporom IT tvrtki poput Megatrend poslovnih rješenja koja i interno organizira STEM radionice za djecu svojih zaposlenika.

Od 108 ekipa i u užurbanosti više paralelnih natjecanja s 10.000 natjecatelja, 3geared ekipa suce je oduševila upravo svojim timskim i poduzetničkim vrijednostima koje su se izbrusile kroz igru i LEGO edukaciju, koja se razvija i koristi već 30 godina u suradnji s učiteljima i obrazovnim institucijama diljem svijeta kao što su Carnegie Mellon i MIT.

Automehaničar Bitna stavka Ne kupujte auto ako ovo ne znate: Evo koliko stoje rezervni dijelovi za razne modele

Zagrebački student FSB-a Šime Grbić osmislio autonomni robot koji za pokretanje koristi stlačeni zrak i njime oduševio svjetske inovatore. Među više od 600 inovacija iz 35 država iz cijeloga svijeta na ovogodišnjem 10. jubilarnom Euroinventu, najvećoj europskoj izložbi inovacija nedavno održanoj u Rumunjskoj, odličan uspjeh postigao je Šime Grbić, mladi inovator i student Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, inače rodom iz Zadra, koji je za projekt vozila pogonjenog pneumatskim ‘mišićima’ osvojio čak šest medalja.

RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.