Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kupi pjesmu

Google + razvio Music Store

google
reuters
24.10.2011.
u 14:27

Prvo slušanje neke pjesme bit će besplatno. Nakon toga pjesma se naplaćuje 99 centi.

Društvena mreža Google+ dobit će dodatak nazvan Google Music na kojemu će korisnici moći skidati glazbu, javlja Wall Street Journal.
Google Music trebao bi biti pokrenut najkasnije za dva tjedna, tvrde izvori, a zasad je aktivna njegova beta-verzija.

Aplikacija Google Music radi na principu da korisnici preporuče pjesmu koju i njihovi kontakti mogu jednom preslušati, nakon čega je mogu kupiti i skinuti za 99 centi.
Također će moći svoju glazbu pohraniti na različite servere te će je biti u mogućnosti pokrenuti bilo gdje gdje ima interneta.

Jedina prepreka uspješnom ostvarivanju ideje jest nepotpisivanje svih potrebnih ugovora do pokretanja aplikacije.
Naime, Google je potpisao samo dva ugovora s velikim izdavačkim kućama od četiri potrebna. Čini se da pjesme koje izdaju Sony Corp. i Warner Music neće biti dostupne na vrijeme, dok one Emi Groupa i Vivendi Universal Music Groupa hoće.

Sony nije zadovoljan time kako se Google nosi sa piratstvom i misli da bi se glazba mogla nelegalno skidati, a Warner pak misli da je Googleova ponuda neadekvatna, jer aplikacija je besplatna i ne generira novac izdavaču.

Apple pokreće sličnu aplikaciju, iTunes Match, koju će korisnici plaćati 25 dolara godišnje, a novac će dijeliti s izdavačkim kućama.

U Googleu tvrde da će, iako je prvo preslušavanje besplatno, glazba ipak donositi dovoljno novca.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
01:31 29.10.2011.

A sjetili su se ... prekasno i premalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije