Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NET KOMUNIKACIJA

Google priznao poraz i odustao od slabo popularnog Wavea!

google
AFP
04.08.2010.
u 23:39

- Iako smo s Waveom postigli niz noviteta, korisnici ipak nisu prigrlili naš proizvod onoliko koliko bismo željeli - priznali su u Googleu.

Google je danas objavio da gasi Google Wave! Prije samo godinu dana niste mogli surfati webom, a da vas netko ne moli za Google Wave pozivnicu. No, nakon početnog uzbuđenja i najava da bi Wave mogao zamijeniti e-mail, vrlo brzo krenuli su i negativni komentari korisnika. Zbog sigurnosnih propusta, ali i drugačijeg, puno izravnijeg načina trenutne komunikacije na internetu mnogim korisnicima Wave nije dobro sjeo. Odnosno, vrlo brzo su ga i prestali koristiti.
Mnogi stručnjaci komentirali su da je Wave ispred svog vremena, i da možda svijet još nije spreman za njega. No, i oni koji su ga počeli više koristiti bi se u Waveu često pogubili.

Iako se dio korisnika zadržao, bilo je očito da je veliki uspjeh izostao, te da se nije nametnuo na tržištu. To je najveći razlog zašto se Google odlučio na povlačenje projekta.

- Iako smo s Waveom postigli niz noviteta, korisnici ipak nisu prigrlili naš proizvod onoliko koliko bismo željeli. Ne namjeravamo dalje održavati Wave kao zaseban projekt, ali zadržat ćemo stranicu barem do kraja godine i iskoristiti tehnologiju u našim drugim projektima. Wave nas je puno toga naučio i ponosni smo na tim koji ga je razvio jer su pomaknuli granice računalne znanosti - stoji u Googleovom priopćenju.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije