Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITETI

Google predstavio nove mobitele iz serije Nexus i tablet Pixel C

Nexus
Foto: Nexus
1/2
29.09.2015.
u 22:52

Uređaji su opremljeni novom verzijom operativnog sustava Android, Marshmallow

Google je danas predstavio dva nova smartphonea iz svoje serije Nexus, 5X i 6P, te tablet Pixel C.

Novi smartphonei dostupni su u nekoliko zemalja po cijeni od 379 dolara za 5X i 499 za 6P. Jeftiniji uređaj, koji proizvodi LG, ima 5,2-inčni zaslon, a skuplji proizvodi Huawei i ima 5,7-inčni zaslon. Oba su uređaja s 64-bitnim procesorima, čitačima otisaka prstiju (Nexus Imprint, nalazi se na stražnjoj strani uređaja), a baterije traju dulje. Googleov potpredsjednik inženjeringa za Android Dave Burke rekao je da se 6P može potpuno napuniti dvostruko brže od iPhonea 6 Plus.

Uređaji su opremljeni novom verzijom operativnog sustava Android, Marshmallow, koji će od idućeg tjedna biti dostupan i na drugim uređajima iz serije Nexus.

Google je također predstavio tablet Pixel C s 10,2-inčnim zaslonom koji će koštati 499 dolara za verziju od 32 GB, a bit će ga moguće kupiti i s odvojivom tipkovnicom za 149 dolara. Tablet će biti na tržištu do božićnih praznika.

Predstavljena je i druga generacija Chromecasta, uređaja za reprodukciju audio i videosadržaja na televiziji ili zaslonu, te Chromecast Audio, koji se spaja na zvučnike i omogućuje streaming glazbe putem Wi-Fi-ja.

>> Google ne prestaje iznenađivati!

>> Najveća promjena u 16 godina: Jeste li primijetili novost na Googleu?

Komentara 3

QI
qiqo
19:41 29.09.2015.

Te Nexus proizvode kupuju zaposlenici Googlea i njihova rodbina... totalni promašaj..jedino što valjda kod njih je ažurna nadogradnja novoga OS...

QI
qiqo
19:41 29.09.2015.

Te Nexus proizvode kupuju zaposlenici Googlea i njihova rodbina... totalni promašaj..jedino što valjda kod njih je ažurna nadogradnja novoga OS...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije