Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za lakše trošenje

Google novom uslugom mobitele pretvorio u novčanike

wallet
Reuters/Pixsell
27.05.2011.
u 17:05

Stvorena je usluga koja će funkcionirati uz pomoć posebnog čipa ugrađenog u mobitele s operativnim sustavom Android.

Iako većina nas muku muči u spajanju kraja s krajem, još pokoju kunu iz džepa odlučio nam je izbiti i Google koji trošenje novca planira učiniti lakšim nego ikad prije. Zahvaljujući projektu Google Wallet, mobitel bi nam u bliskoj budućnosti mogao postati zamjena za peglanje kartica. Kako bi stvorio platformu za mobilno plaćanje, Google se udružio s MasterCardom, Citigroupom i Sprintom.

Stvorena je usluga koja će funkcionirati putem posebnog čipa ugrađenog u mobitele s operativnim sustavom Android. Za plaćanje računa bit će dovoljno prisloniti mobitel na čitač. Čipovi će biti povezani s računima korisnika u bankama, a usluga će u probnoj fazi biti dostupna samo klijentima američkog Citibanka.

Širenje na druge zemlje planira se uskoro. Googleu je veselje zbog pokretanja revolucionarne usluge odlučio pokvariti PayPal koji je protiv njega digao tužbu jer tvrdi da je za razvoj svojih “digitalnih novčanika” ukrao njegovu tehnologiju.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:53 12.09.2011.

Kolko se može u minus preko te usluge?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije