Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda u francuskoj

Google mora platiti 660.000 eura zbog besplatnog Google Mapsa

'The Google Inc. logo is seen outside their headquarters in Mountain View, California in this August 18, 2004 file photo. Google Inc blew past Wall Street\'s quarterly profit and revenue expectations
'CLAY MCLACHLAN'
02.02.2012.
u 19:31

Sud je presudio u korist Bottin Cartographesa te zaključio kako nije u redu što Google besplatno pruža svoje usluge

Sud u Parizu presudio je da Google Francuske mora platiti 660.000 eura Bottin Cartographesu zato što je besplatno pružao usluge Google Mapsa različitim kompanijama. Osim toga, moraju platiti još 15.000 eura kazne zbog uporabe te karte, piše cnet.com.

– Dokazali smo da je Google koristio ilegalnu strategiju da bi uklonio svoju konkurenciju – kazao je odvjetnik Bottin Cartographesa Jean-David Scemmama. Bottin Cartographesa je, naime, tvrtka koja izrađuje karte za različite kompanije.

– Sud je prepoznao da je Google koristio metode Bottin Cartographesa – kaže odvjetnik. Dodaje kako se tvrtka s Googleom sporila oko dvije godine.

U Googleu kažu da će se žaliti na odluku suda te dodaju da Google Maps još uvijek ima konkurenciju na tržištu iako oni svoje usluge daju besplatno.

Ključne riječi

Komentara 6

PO
PomoziBože
23:08 02.02.2012.

Još jedan članak \"novinara i redakcije koje je izbacila poplava\". Već su većinu navikli na ovaj retardinho stil pisanja, iako meni nikako ne sjeda.

MO
morz97
20:27 02.02.2012.

Ovaj članak nema ni glave ni repa...

TW
Tex_Willer
20:39 02.02.2012.

istina. članak kao da je voda donijela... al definitivno ovi Francuzi nisu normalni... Samo oni mogu ovakvu presudu donesti. Oni bi vjerojatno uspjeli osuditi i Polančeca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije