Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Internet

Google korisnicima Gmaila dao uslugu Buzz

Buzz ekran
Google
10.02.2010.
u 11:34

Buzz se pojavljuje u Gmailu kao jedan od poštanskih sandučića, a zapravo odabrane iz adresara drži u tijeku sa svim aktivnostima, fotografijama, videom, linkovima...

Google je korisnicima svoje usluge elektroničke pošte Gmail od utorka u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu počeo puštati novu uslugu, Buzz.
Budući da u Gmailu već postoji integrirani chat (tekstualni, audio i video) s onima koji su u tome trenutku online, prikazivanje poveznicama preporučenog videa s Youtubea u samom obrascu elektroničke pošte, Buzz je predstavljen kao socijalna dogradnja svih tih usluga.

Buzz se u Gmailu pokazuje kao još jedan sandučić elektroničke pošte. Omogućuje korisniku da ljude iz adresara adresara obavijesti o vašoj tekućoj novosti, a i da se takve novosti primaju, slično poput statusa na Facebooku i "tweeta" na Twitteru. Buzz u novosti integrira i s odabranima razmjenjuje fotografije pohranjene u albumima na servisima poput Picase i Flickra, statuse u Twitteru i informacije o pročitanim knjigama u Google Readeru. Ukratko, cjelovitu uslugu Gmaila i njegove stalno rastuće zbirke dodataka zaokružuje tako da postaje medijski bogata konkurencija Facebooku. Za vlasnike mobilnih uređaja opremljenih GPS-om poput iPhonea ili telefona s Androidom, omogućuje da se trenutačni položaj tih osoba iz adresara i zemljopisno locira u stvarnom vremenu.

Google je Buzz počeo "dijeliti" korisnicima Gmaila od trenutka predstavljanja, ali s obzirom na njihovu brojnost možda se treba strpjeti dan-dva da se ugradi i u sučelje Gmaila korisnicima iz Hrvatske.

S obzirom na to da ne integrira sadržaje s Facebooka, a kad se sve usluge uklope toliko mu je sličan, Buzz je najvjerojatnije izravna konkurencija Facebooku. Besplatan je kao i Facebook, a tvrtka računa na prihode na već ustaljeni način — oglašavanjem.

Po prvim dojmovima može se zaključiti da je Buzz koncipiran tako da njegov korisnik i njemu bliske osobe "stalno ostanu u tijeku". Njime se mnogo jednostavnije služiti od nedavno puštene usluge za interaktivnu suradnju Google Wave pa zato ima i mnogo veće izgleda da ga prihvati mnogo više ljudi.

Komentara 2

DU
Deleted user
23:40 10.02.2010.

a...bit će isto kao i Facebook !..sve što Hrvati dobiju u ruke,oni poseljače do krajnjih granica...

AG
Agramer198
13:00 10.02.2010.

S obzirom na to kak su sada unakazili Facebook sa ovim novim sučeljem imam osjećaj da će im skočiti broj korisnika na tom Buzz-u..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije