Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekvivalent tinejdžeru

Google izumio sustav umjetne inteligencije koji sam igra videoigre

Google
Foto: DPA/PIXSELL
27.02.2015.
u 08:40

Istraživački projekt djelo je londonskog startupa DeepMind Technologies koji je Google kupio prošle godine.

Google je napravio računalo koje je ekvivalentno tinejdžeru, piše Bloomberg Business. Riječ je o sustavu umjetne inteligencije koji provodi sve svoje vrijeme igrajući i savladavajući videoigre.

Kompanija je sustav predstavila u srijedu opisujući ga kao značajan korak ka izgradnji umjetne inteligencije koja će moći sama shvatiti kako činiti stvari.

Istraživački projekt djelo je londonskog startupa DeepMind Technologies koji je Google kupio prošle godine. Računalima su pokazali 49 igara na Atariju 2600 te su im rekli da ih igraju bez ikakvog usmjeravanja kako to učiniti.

Kada su računala prešla na drugu razinu ili postigli visok rezultat automatski su ih nagradili sa digitalnim ekvivalentom psećih kolačića. Googleov sustav umjetne inteligencije nadmašio je izvedbu stručnih ljudi u 29 igara te je bio bolji od najboljih algoritmičkih metoda za završavanje igre u 43 slučaja. 

Neke igre poput Ms. Pac-Mana ne mogu se lako savladati s matematičkom formulom. U drugim igrama poput Video Pinballa umjetna inteligencija 'slomila' je ljude igrače sa sustavom koji je bio 20 puta bolji nego profesionalan čovjek - tester igara.

>> Hrvatska video-igra Nephil’s Fall na Kickstarteru 

>> Koristite li Gmail, provjerite kome ste zapravo poslali mailove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije