Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepoznaje dijalekte

Google glasovna tražilica sada i na hrvatskom jeziku

google
Reuters/PIXSELL
16.07.2013.
u 20:58

Google je predvidio i narječja pa tražilica prepoznaje govor stanovnika Zagreba, Splita, Osijeka...

Između 48 jezika na kojima je moguće koristiti se glasovnom Google tražilicom od utorka je i hrvatski jezik. Na taj način svi korisnici koji na svoj iPhone ili iPad instaliraju aplikaciju Google Voice Search mogu već sada glasom izdavati naredbe pretraživanja, dok će korisnicima operativnog sustava Android to biti omogućeno tijekom idućeg tjedna. Iz Googlea su poručili kako je korištenje glasovnih naredbi u sve većem porastu jer je ljudima u pokretu ponekad jednostavnije izdati glasovnu naredbu mobitelu nego tipkati.

Zanimljivo je i da aplikacija raspoznaje različita narječja pojedinih jezika.

– Kad god dodamo novi jezik, putujemo u regiju i radimo s lokalnim volonterima kako bismo skupili stotine tisuća fraza za naš govorni model. Posjećujemo različite gradove s različitim narječjima, pa bilo da ste u Zagrebu ili Splitu, usluga Voice Search razumije što govorite. Trudimo se zadržati nijanse svakog jezika – poručuju iz Googlea.

>>Google je predvidio i narječja pa tražilica prepoznaje govor stanovnika Zagreba, Splita, Osijeka...

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije